HÍREK

Vereséget szenvedett Makón NB III-as csapatunk

2022-03-13

Vereséget szenvedett Makón NB III-as csapatunk

A hazai együttes mindkét félidőben gólt szerzett, így 2-0-ra nyert.

NB III Közép-csoport, 25. forduló
Makó FC-MTK Budapest II 2-0 (1-0)

Makó, Városi Sportcentrum
Vezette: Kovács Tamás (László, Pogonyi)

Gólszerző: Tamaskó (44.), Popgeorgiev (60.)

Sárga lap: Babolek (55.), Tamaskó (75.) illetve Markovic (12.), Baki (29.), Osei (72.)

Makó FC: Garamvölgyi - Tamaskó, Belanka, Seres, Zámbori - Pócs, Dóra, Nikic (Sirokmán 90.), Popgeorgiev (Juhász 75.) - Széll (Major 84.), Babolek (Magyar 90.).

Vezetőedző: Siha Zsolt

MTK Budapest II: Varasdi - Baki, Perkovic, Markovic, Fülöp (Fördős 57.) - Georgievski (Merényi 72.), Kovács Máté, Kovács Mátyás - Gyuris (Vasvári 57.), Osei (Csontos 88.), Miknyóczki.

Vezetőedző: Kanta József

Vasárnap délután ötödik tavaszi bajnoki mérkőzését játszotta NB III-as csapatunk, melyen az előttünk egy hellyel és két ponttal álló Makó FC volt az ellenfelünk idegenben.

A mezőnyjátékkal kezdődő összecsapás első lehetősége a hazaiak előtt adódott, Kovács Máté labdavesztése után Popgeorgiev lőtt 18 méterről, középről, de Varasdi szép vetődéssel kitolta a léc alól. Három perccel később nem tudtunk felszabadítani a szöglet után, Miknyóczki viszont blokkolni tudta a kapu torkából érkező próbálkozást.

A 17. percben Belanka távoli, szitáló szabadrúgását másodjára fogta Varasdi, aki a folytatásban Széll közeli lövésére remekül mozdult ki és szögletre mentett.

A 36. percben veszélyeztettünk először: Szépen felépített támadást Kovács Máté lövése zárta le, aki 16 méterről a jobb kapufát találta el. Egy minutummal később Popgeorgiev lapos kísérletét lábbal tolta ki Varasdi, majd két makói egymás elől rúgta el a kipattanót.

A félidő hajrájában előbb Babolek lövése elkerülte a rövid felsőt, viszont a 44. percben már előnybe kerültek a hazaiak. Széll lapos lövését Varasdi kitolta lábbal, a kipattanót azonban a berobbanó Tamaskó Ádám a jobb felsőbe bombázta (1-0).

A fordulást követően az első helyzetecske előttünk adódott, Kovács Mátyás csapott le egy eladott labdára, de lövését kivágta Belanka.

A 60. percben tovább növelte előnyét a Makó, nem tudtunk felszabadítani a szöglet után, Popgeorgiev Pantelis pedig közelről, lesgyanús helyzetben bepöckölte a labdát (2-0).

A 70. percben gyors támadás végén Kovács Mátyás centerezett, de Vasvári hiába lőtt a hálóba, a játékvezető jogosan lest ítélt. Három perccel később csereként pályára lépő támadónk került ismét lövőhelyzetbe, de Garamvölgyi lábbal mentett.

A hajrában már egyik kapu előtt sem adódott komoly lehetőség, így csapatunk 2-0-ra kikapott idegenben.

Együttesünk a következő fordulóban a kiesés elől menekülő Vác FC ellen lép pályára hazai környezetben.

A mérkőzés összefoglalója:

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman