HÍREK

Vereség az első törökországi edzőmeccsen

2023-01-08

Vereség az első törökországi edzőmeccsen

Többször is vezetést szerezhettünk volna, a németek elsősorban a hajrában kerekedtek felül a 135 perces edzőmérkőzésen.

Első ellenfelünk a törökországi edzőtáborban a Borussia Dortmund U23-as együttese volt, rögtön az érkezés másnapján. Ellenfelünk a német harmadik ligában szerepel, csapatukban öt, legalább 1 millió euróra "taksált" játékos volt. Az előzetes megállapodás szerint 3x45 perces mérkőzést játszottak a felek, a találkozó pedig nagy iramban kezdődött, amelyen így álltunk fel a kezdő sípszó idején: Rácz - Varju, Szépe, Bobál, Nagy Zs. - Kata, Mezei, Stieber - Zuigeber, Zsóri, Kovács M.

Eleinte inkább a németek voltak aktívak, a 21. percben Njinmah kilépett egy jó indítással, a 16-oson belülről lőtt is - Rácz jól zárta a szöget, így a játékos csak a hosszút célozhatta meg, de mellé ment a labda.

Ezt követően mi vettük át az irányítást: a 27. percben Stieber átadása után Zsóri került helyzetbe, lőtt is, de mellé ment a labda, majd nem sokkal utána Kovács pörgette le a labdát Stiebernek, aki 18 méterről kapura emelt, de a jobb felső mellett elment a labda.

Két veszélyes pontrúgásunk zárta az első 45 percet: előbb Zsóri 17 métetes próbálkozása után a felső sarok mellett ment el a labda, majd Stieber 17 méteres szabadrúgása után a labda szinte "leborotválta" a kapufát - nem sokon múlt, hogy mi szerezzünk vezetést.

0-0-s állásnál, a 46. perctől így folytattuk: Somodi - Miknyóczki, Szépe, Bobál, Nagy Zs - Mezei, Horváth A., Stieber - Kovács M., Németh K., Zuigeber, majd nem sokkal később Asante állt be Nagy Zs. helyére.

A 62. percben is mi találhattunk volna be, miután ziccerbe kerültünk: Németh 10 méterről nem tökéletesen találta el a labdát, és a bal sarok mellé lőtt - ez nagy esély volt.

A túloldalon jött egy Somodi-bravúr: lábbal védte Pasalic 10 méteres lövését, majd Németh 18 méteres löketét a bal saroknál fogta Lotka.

Ezt követően ismét sokat cseréltünk: Kapronczai, Kocsis, Poór, Molnár, Palincsár és Kovácsréti is beállt. 

A 73. percben büntetőhöz jutottak a németek, Broschinski nem hibázott, a jobb felsőbe helyezett (1-0). 

Ez picit megtörte a mieinket, utána már a Borussia dominált. Bő tíz perccel később Aning villámgyorsan húzott el a szélen, betört középre, majd 10 méterről a jobb sarokba lőtt (2-0) - ezzel az állással zárult a második harmad.

A folytatásra több fiatalunk is beállt, így Csenterics, Kaka, Merényi és Barkóczi. Az utolsó 30 percben már a Dortmund dominált, a németek háromszor is betaláltak: Broschinski  két szép egyéni megmozdulás után volt eredményes, közben Suver egy szöglet után fejelt gólt, a 6-0-s végeredményt pedig Bornemann állította be, így ellenfelünk végül magabiztos győzelmet aratott.

Folytatás 13-án a Bundesliga II-es FC Magdeburg ellen, a következő napokban az edzések kerülnek majd fókuszba.

Részletes percről percre tudósítás itt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman