HÍREK

Vereség a Puskás Akadémia ellen

2023-10-22

Vereség a Puskás Akadémia ellen

Korán vezetést szerezhettünk volna, de a kimaradt büntető után a Puskás magabiztosan nyert.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 0-5 (0-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Antal Péter (Erdős, Bornemissza, Márkus, Kulcsár, Theodoros, Oláh)

Gólszerzők: Batik (10.), Gruber (38.), Corbu (65.), Nagy Zsolt (74.), Favorov (90.)

Sárga lap: Stieber (45+2), illetve Corbu (58.), Corbu (65.), Nagy Zsolt (74.), 

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kocsis, Bobál (Spalek, 37.) – Kovács Mátyás (Miknyóczki, 58.), Kata, Varju (Végh, 68.), Antonov (Kovács Patrik, 68.) – Stieber (Molnár, 58.), Zsóri, Bognár

Vezetőedző: Horváth Dávid

Puskás Akadémia FC: Markek – Szolnoki (Favorov, 46.), Golla, Stronati, Brandon – Batik, Corbu – Soisalo (Slagveer, 46.), Levi (Plsek, 46.), Nagy Zsolt (Komáromi, 85.) – Gruber (Colley, 59.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

A válogatott szünetet követően az OTP Bank Liga 10. fordulójában a tabellán tőlünk egy hellyel előrébb álló, azaz az ötödik pozícióban tanyázó Puskás Akadémia FC gárdáját fogadtuk. Nem volt könnyű feladatunk, hiszen eltiltás miatt nem léphetett pályára Kádár Tamás és Khaly Thiam, illetve sérülés miatt nem volt a csapatban Németh Krisztián és Horváth Artúr sem.

Aktívabban kezdtük a meccset, és Markeknak már az első percben hárítania kellett Bognár távoli lövését. Egy perccel később a tizenhatoson belül Stieber pöckölte a kapu felé a labdát, ami Soisalo kezére pattant, a játékvezető hosszas VAR-ellenőrzés után büntetőt ítélt. A labda mögé Stieber állt oda, de a felsőkapufát találta el, pedig Markek a másik irányba mozdult.

A 9. perc végén Levi szabadrúgása után alakult ki kisebb kavarodás a kapunk előtt, a labda a bal alsó felé repült, de Demjén kiszedte. Sajnos az ezt követő szögletből Batik védhetetlenül fejelt Levi beadásából a kapunkba (0-1).

A 14. percben Levi kapott jó indítást a tizenhatoson belülre, jobb lábas lapos lövése elment a kapu mellett. Négy perccel később Varju kiugratása után Zsóri szépen tartotta meg a labdát a tizenhatoson belül, két csel után lőtt is, de blokkolták a kísérletét.

A 21. percben Levi jobb oldali szögletét fejeltük ki, majd Soisalo ismétlése ment el a rövid kapufánk mellett. A 37. percben cserére kényszerültünk: Bobál sérülés miatt nem tudta folytatni, Spalek váltotta. Hátvédünk hordágyon hagyta el a pályát, később kiderült, alighanem Achilles-ínszalag szakadást szenvedett, sajnos hosszú időre kidőlt.

A 38. percben hazai szögletet követően kontrázott a Puskás, Gruber Zsombor a bal oldalról cselezett befelé, némi szerencsével nála maradt a labda, majd 22 méterről a rövid sarokba tekert (0-2).

A 40. percben Zsóri harcolt ki szabadrúgást 25 méterre a Puskás kapujától, a labda mögé Stieber állt oda, a rövid felsőbe tekert volna, de Markek nagy bravúrral védett. A félidő hosszabbításában Demjén védte Nagy Zsolt távoli lövését. Pár perccel ezután Bognár indította Spaleket, aki ballal, éles szögből lőtt, Markek lábbal hárított. Ezután Bognár szöglete Kocsis elé csorgott, aki 12 méterről, ballal lőtt fölé. Egy perccel ezután Soisalo tűnt fel a kapunk előtt, 14 méterről próbálkozott, ám Demjén szépen védte a lapos lövést. A félidőt Bognár távoli lövése zárta, amit Markek magabiztosan fogott.

A második játékrész első helyzetét mi jegyeztük: Stieber tekert 22-ről, de elrepült a labda a hosszú felső fölött. Az 58. percben Slagveer fejelt egy bal oldali beadást követően, Demjén oldalra tudta paskolni a labdát.

A 65. percben Corbu kapta meg a játékszert a tizenhatoson belül, a bal lábára cselezett, majd a rövid sarokba lőtt (0-3).

A 74. percben Slagveer beadása után Colley vette le Nagy Zsoltnak a labdát, aki a hosszúba lőtt (0-4).

A 90. percben Favorov is betalált, ezzel beállította az 5-0-s végeredményt. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman