HÍREK

Vereség a Haladás ellen

2023-04-13

Vereség a Haladás ellen

Elszenvedtük első bajnoki vereségünket tavasszal.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Káprály Mihály (Görög, Szert, Belicza)

Gólszerző: Bolla (15.), Molnár (75.)

Sárga lap: Zuigeber (79.), illetve Nyíri (28.), Borvető (42.), Mursits (87.)

MTK Budapest: Rácz – Varju, Poór (Kocsis, 77.), Szépe, Vadnai – Kata, Mezei (Stieber, 59.) – Palincsár, Bognár, (Zuigeber, 59.) Kovács Mátyás (Kapronczai, 77.) – Németh (Horváth Artúr, 59.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Szombathelyi Haladás: Mursits – Nyíri, Csonka, Devecseri, Bolla – Csilus, Zvekanov – Horváth Rajmund, Molnár (Lencse, 78.), Csernik (Doktorics, 65.) – Borvető

Vezetőedző: Michal Hipp

A Merkantil Bank Liga 31. – hétközi – fordulójában a Szombathelyi Haladás együttesét fogadtuk. Bobál betegség, Zsóri, Futács és Nagy Zsombor sérülés miatt nem léphetett pályára, viszont visszatért eltiltásból csapatkapitányunk, Németh Krisztián.

A találkozó első ziccerét a 14. percben láthattuk: ekkor Németh szerzett labdát a vendégek tizenhatosa előtt, majd Bognárhoz passzolt, aki 11 méterről lőtt, de Mursits bravúrral védett. Mindössze egy perccel később betalált a Haladás: Horváth Rajmund bal oldali szöglete után Bolla csúsztatott a hosszú alsó sarokba (0-1).

A 22. percben Németh készített le Bognár elé, aki a tizenhatoson belülről, éles szögből lőtt, ám Mursits ezúttal is védett. A 28. percben Kovács Mátyás ment el Nyíri mellett a tizenhatoson belül, a Haladás védője estében kézzel ért bele a labdába, így tizenegyest ítélt a játékvezető. A labda mögé Bognár állt oda, ám Mursits hárította a jobb sarokba tartó labdát.

A 30. percben a Haladás labdaszerzése után Molnár került helyzetbe, de nem találta el jól a labdát. Egy perccel később Borvető fordult le szépen a tizenhatoson belül, bal lábas lövését Rácz tolta szögletre.

A 41. percben szép összjáték után Palincsár ment el a szélen, majd gurított vissza Némethez, aki higgadtan átvette a labdát, de lapos lövését lábbal hárította a Haladás kapusa. Az első félidőben csak nem akart összejönni a gólszerzés, hátrányban mentünk a szünetre.

A második félidőt Bognár távoli lökete nyitotta, de Mursitsnak ez sem okozott gondot, majd a másik oldalon Horváth Rajmund lövését Rácz ütötte ki magabiztosan. Az 55. percben Kovács Mátyás cselezett befelé, ígéretes helyzetből lőtt, de blokkoltak a védők, az ismétlést Mezei lőtte kapura, ám Mursits megint a helyén volt.

A 60. perc előtt Horváth Artúr, Stieber és Zuigeber is érkezett, utóbbi hamar helyzetbe is került, éles szögből fölé ütötte lövését Mursits. A 67. percben Kovács Mátyás szökött meg a bal szélen, de a lövésre már nem maradt ereje, a labda így Mursits kezében kötött ki. Nem sokkal később a vendégek szöglete után Molnár ollózott a kapu mellé.

A 71. percben Vadnai lapos beadására Zuigeber érkezett, közvetlen közelről, órisái helyzetben azonban ő sem tudott túljárni Mursits eszén. Két perccel később Stieber lövését ütötte ki a vendégek hálóőre.

A 75. percben megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet: Molnár került a védőnk mögé, egy csel után némi szerencsével nála maradt a labda, majd a kapunkba passzolt (0-2).

A 86. percben Kapronczai beadására Kocsis érkezett, szorongatott helyzetből azonban nem tudta fejjel eltalálni a kaput. Sajnos nem tudtunk betalálni ezután sem, így pont nélkül zártuk a fordulót.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman