HÍREK

Vass csak az utánpótlásra figyel

2014-12-12

Vass csak az utánpótlásra figyel

Vass Ádám és Patrik után, immáron Vass László is az MTK-t erősíti. A „scout”, vagyis játékosmegfigyelő posztra érkezett szakember tiszteli Garami Józsefet és örül, hogy újra László Csabával dolgozhat.

Mosolyogva érkezik a megbeszélt időpontban, készséges, mint mindig. Ő az MTK Budapest új munkatársa, akitől azt várják, hogy tehetséges fiatalokat fedezzen fel.

– Hogy került képbe az MTK-ban, illetve önnél a klub?

– Az élet a legnagyobb rendező – kezdi a rutinos szakember. – Utolsó állomáshelyemen, Siófokon változások történtek, felmondtak a vezetőedzőnek és ez elindította a folyamatot, így – ahogy mondani szokás – szabadon igazolhatóvá váltam. Ekkor keresett meg László Csaba, az MTK Budapest játékosmegfigyelő-rendszerének igazgatója és felvázolta, hogy milyen a kék-fehér labdarúgók jövőképe. A koncepció megtetszett, és miután az elnök-vezérigazgató úrral is egyeztettem, igent mondtam.

– Mi a feladata?

– Scout, vagyis Játékosmegfigyelő vagyok az utánpótlásban. Fontos feladatom, hogy a korosztályos csapatok közötti kapcsolattartás, átjárhatóság tökéletes legyen, így egyfajta „supervisor”, vagy tréfásan „közös nevező kialakító” is leszek.

– Néhány mérkőzésen látta már az MTK fiataljait, így az MVM Paks elleni Ligakupa-mérkőzésen is, ahol zömmel az utánpótlás szerepelt. Milyenek az első benyomások?

– Jók a tapasztalataim. Nekünk, akik az utánpótlással foglalkozunk, az a dolgunk, hogy kiaknázzunk minden olyan lehetőséget, melyek előreviszik, még eredményesebbé teszik az első csapatot. Itt komoly stratégiai szempontok is szerepet játszhatnak. Fontos tudni, jól megítélni, menedzselni, hogy a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról kikerülő gyerekeknek mi a legjobb. Például szóba jöhet az U21-es csapat, akár a felnőtt, de felmerülhet a kölcsönadás is, ha az a legmegfelelőbb, a fejlődése szempontjából. Itt lép be az a komoly szakmai tudás, tőke, ami felhalmozódott az MTK edzőinél, és itt minden korosztály szakmai vezetőjét megemlíthetem.

Vass László elmondja, hogy sok klub elköveti azt a hibát, hogy nem figyeli azokat a játékosokat, akiket kölcsönad és ez olyan probléma, melyre az MTK Budapest alaposan ügyel.

[image]

– Garami Józseffel eddig ellenfélként meccselt, most pedig azonos szekeret tolnak. Mennyiben változik a viszony?

– Nagy tisztelője voltam mindig a Mesternek, és ez csak erősödni fog, hiszen, ha áttételesen is, de az utánpótlás kapcsán a keze alá dolgozhatok.

– Mennyiben befolyásolta a döntését, hogy korábban már dolgozott László Csabával?

– Nagyban. Amikor közös céljaink voltak, azonos klub alkalmazásában álltunk, kiválóan működtünk együtt, és remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy ez most is így lesz.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman