HÍREK

Városi legenda: MTK Budapest FC – Újpest FC II. rész

2014-11-01

Városi legenda: MTK Budapest FC – Újpest FC II. rész

Ferencváros, Pápa, Dunaújváros, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Puskás Akadémia. Gyönyörű névsor, legalábbis kék-fehér szemüveggel. El is készült a cikk. Mit kell ehhez hozzátenni? Az utolsó hét bajnoki mérkőzésen az MTK által legyőzött klubok listája. Út a tabella második helyére.

Talán nem is a második hely ténye, a mikéntje az érdekesebb. A harmadik Paks és a negyedik Diósgyőr előtt 8 pont az előny. Az aktuális ellenfél Újpest előtt 9! Tizenkét forduló után, minden egyes bajnokin háromnegyed pontot vert a csapat az élmezőnyre. Eltekintve a Videotontól.

Százszázalékos hazai pályán (!), az MTK Budapest. Győzött Felcsúton a Honvéd ellen és a Bozsik Stadionban is sikerrel vívott meg öt mérkőzést, mindössze a Ferencváros volt képes gólt szerezni vendégként. A gólkülönbség 9-1.

Nincs szégyenkeznivalójuk a liláknak sem: ősszel mindössze egyszer szenvedtek vereséget, a hetedik fordulóban a Videotontól. Azóta ismét építettek ötös veretlenségi szériát, három hazai győzelemmel és két idegenbeli 0-0-lal. Szereplésük értékét rontja a tizenkét meccsen elért hat döntetlen. Idegenben egy győzelem, négy döntetlen és egy vereség a mutatójuk 2-3-as gólkülönbséggel. Szombathelyen tudtak nyerni és csak Fehérváron kaptak ki.

4-0-ra sikerült győzni Újpesten, május harmadikán, az utolsó összecsapáson. Tavaly október 25-én viszont az Újpest nyert a Hidegkuti Nándor Stadionban 1-0-ra.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-07-20 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KFC KOMARNO

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman