HÍREK

Várkonyi: "Nagy elismerés, hogy már az U21-es válogatottban bizonyíthatok" (lapszemle)

2022-03-24

Várkonyi: "Nagy elismerés, hogy már az U21-es válogatottban bizonyíthatok" (lapszemle)

A Nemzeti Sport cikkét szemlézzük.

ELŐSZÖR HÚZHATJA FEL a címeres mezt Várkonyi Bence. Az MTK Budapest védője mögött sikeres időszak van, decemberi debütálás óta kirobbanthatatlan a fővárosi kék-fehér csapatból, most pedig életében először kapott meghívást az utánpótlás-válogatottba. 

„Az MTK-nál a kerethirdetés utáni első edzésen sok gratulációt kaptam – mondta a 20 éves játékos. –  Kata Mihály és Mezei Szabolcs már többször szerepelt az U21-es csapatban, beszéltük róla, hogy milyen az élet az utánpótlás-válogatottnál, ám nem vittük túlzásba. Már az remek érzés volt, hogy bekerültem az MTK felnőttcsapatába, és az, hogy nem sokkal ezután már az U21-es válogatottban bizonyíthatok, nagy elismerés számomra. Jó lehetőség, hogy megmutassam magam, megpróbálok élni vele.”

Az U21-es együttes a következő napokban két Európa-bajnoki-selejtezőt játszik, először San Marinót fogadja csütörtökön a Hidegkuti Nándor Stadionban, majd jövő kedden Lengyelországban lép pályára.

„Néhány játékost már ismertem korábbról, ám sok társammal most találkoztam először. Persze, a legtöbbet az MTK-s csapattársaimmal vagyok, ám mindenkivel megtalálom a közös hangot. Váltottunk pár szót négyszemközt Gera Zoltánnal, aki azt mondta, hogy már egy ideje figyelte a játékomat, és tetszett neki amit látott. Hozzátette, meg akarja adni a lehetőséget, kíváncsi rá, hogy mire vagyok képes az U21-es válogatottban. Keményen edzek továbbra is, remélem már csütörtökön San Marino ellen lehetőséget kapok. Óvatosnak kell lennünk, de kijelenthetjük, hogy azon a meccsen kötelező a győzelem.”

Várkonyi Bence pályára lépett az ifi BL-ben a Sparta Praha és a Genk ellen is, majd ezután James Weir sérülése miatt a decemberi MTK–Újpest bajnokin (2–1) csereként beállva debütált az élvonalban. Azóta alapember az együttesben, s már összesen nyolc mérkőzést játszott az OTP Bank Ligában.

„Akkoriban volt az MTK-nál edzőváltás, s Márton Gábor látta a hazai Genk elleni ifi BL-mérkőzést, és néhány NB III-as bajnokit is. Szerencsére ezeken a meccseken jól játszottam, így megkaptam a lehetőséget a felnőtt csapatban. Bár volt egy kis szerencsém is, hiszen az Újpest ellen az egyik csapattársam sérülése miatt kerültem pályára, ám azóta bent maradtam az együttesben. Alapesetben belső védő vagyok, de a legutóbbi két bajnokin a jobbhátvéd poszton játszottam. Nincs vele bajom, ott szereplek, ahol kérik, nekem mindegy, hogy hol, de remélem csütörtökön San Marino ellen debütálhatok az U21-es válogatottban.”

Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman