HÍREK

Varga Roland visszatért!

2021-01-08

Varga Roland visszatért!

Az MTK Budapest együttesében folytatja pályafutását a téli átigazolási időszak legkapósabb hazai játékosának számító Varga Roland. 

Az MTK Budapest és az FTC egy komplex megállapodást kötött egymással: a Ferencváros szerződtette két akadémiai neveltünket, Gera Dánielt, valamint Katona Mátét.

Az ügylet keretében, az átigazolási díjon felül Varga Roland játékjoga is végleg az MTK Budapesté lett.

- Ez a megállapodás két régi rivális klub között köttetett meg: mind az MTK-nak, mind a Ferencvárosnak voltak és lesznek is jobb és rosszabb időszakai, de örökre a magyar futball meghatározó klubjai maradnak. A kölcsönös tisztelet mindig megvolt a két egyesület között, így születhetett meg most is egy olyan megállapodás, amelyben mindenki elégedett, és amely azért is különleges, mert ebben három volt Sándor Károly Akadémista érintett. Különböző utakat járnak, de a mi szemünkben mindig egy kicsit MTK-sok maradnak - mondta Polyák Balázs az átigazolás hátteréről, de sportigazgatónk Varga Rolandról is beszélt.
- Roland az egyetlen játékos akit szerettünk volna leigazolni még a keretünkbe, nem gondolkodtunk másban. Kitartóak voltunk, mert ismerjük őt és bízunk benne. Az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb magyar játékosa, akiről úgy gondolom, tökéletesen fog illeszkedni a csapatunkba.

Varga Roland is elárulta, mi döntött végül az MTK Budapest mellett.
- Talán nem titok, hogy sok megkeresésem volt az elmúlt hetekben, így volt választási lehetőségem. Mindenkit meghallgattam, de az első pillanattól kezdve azt éreztem, számomra most az MTK a legjobb választás. Döntőek voltak a Polyák Balázzsal történt egyeztetések, mert az általa felvázoltak voltak számomra a legmeggyőzőbbek, és rajta éreztem leginkább azt, hogy tényleg engem akarnak. Eldöntöttem, hogy olyan helyre igazolok, ahová tényleg szívesen megyek, számomra most ez minden egyéb szempontot felülírt, úgyhogy rendkívül motiváltan várom a közös munkát - mondta a válogatott támadó, akivel hamarosan hosszabb bemutatkozó interjút is közlünk. 

Varga Roland ezzel a klubváltással tulajdonképpen visszatér nevelőegyesületéhez, hiszen 2008-ig több éven át a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett, majd ezt követően külföldre igazolt. 

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb hazai labdarúgójának számít, hiszen négyszer lett magyar bajnok, háromszor kupagyőztes, kétszer nyert Szuperkupát, egyszer Ligakupát, de ezeken felül bajnoki ezüst- és bronzéremi is akadnak szép számmal. Játszott 25 nemzetközi kupamérkőzésen (a BL- és EL-sorozatban egyaránt), többek között Európa Liga-csoportmérkőzést is döntött el góljával.

A rengeteg címhez számos góllal és gólpasszal járult hozzá. Legutóbbi klubjában, a Ferencvárosnál 187 tétmeccsen 60 gólt szerzett és kiosztott 43 gólpasszt is.

Az utóbbi öt magyar szövetségi kapitány mindegyike számított rá, leginkább a jelenleg irányító Marco Rossi vette őt számításba, hiszen az ő eddigi regnálása során már 9 mérkőzésen lépett pályára, így a 19-szeres válogatott Varga jó esélyekkel pályázhat akár a nyári Európa-bajnoki kerettagságra is.

Gera Dánielnek és Katona Máténak köszönjük a nálunk töltött éveket, további sikereket kívánunk számukra! 
 

 

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman