HÍREK

Vancsa Zalán Kenesei nyomdokában: 28 év után lőtt újra 16 éves játékos gólt az NB I-ben

2021-08-23

Vancsa Zalán Kenesei nyomdokában: 28 év után lőtt újra 16 éves játékos gólt az NB I-ben

Közel három évtizeddel ezelőtt szintén MTK-játékos talált be 16 esztendősen.

Közel három évtizeddel ezelőtt szintén MTK-játékos talált be 16 esztendősen.

Emlékezetesre sikerült csapatunk vasárnap esti, újpesti bajnokija: a mieink előbb Miovski góljával egyenlítettek, majd nem sokkal a hat perces hosszabbítás felmutatása után egy gyors kontra végén a csereként beállt Vancsa Zalán került ziccerbe, aki fiatal kora ellenére nagyon higgadtan értékesítette a helyzetet, eldöntve ezzel csapatunk javára a mérkőzést.

Vancsa számára már tavaszról is jó emlék lehet a Szusza Ferenc Stadion: áprilisban, az Újpest elleni 3-1-es győzelmünk alkalmával mutatkozott be az élvonalban, most pedig élete első NB I-es gólját lőtte a IV. kerületi stadionban.

28 évet kell visszamennünk az időben, hogy 16 éves játékostól tudjunk felidézni gólt a magyar élvonalban, ráadásul az is MTK-mezben született: 1993. október 10-én , a Haladás 3-2-es legyőzése alkalmával a jelenleg már az NB III-as csapatunk másodedzői teendőit ellátó Kenesei Krisztián vette be 16 esztendősen a szombathelyiek kapuját.

Vancsa Zalánnak az első félidő végén mondtam, hogy be fog állni, álljon készen, mert képes arra, hogy eldöntse a találkozót. Szerencsére így is történt - nyilatkozta a mérkőzés után vezetőedzőnk, Giovanni Costantino.

Vancsa Zalán Újpest elleni bajnokit eldöntő gólja 16 évesen, 2021. augusztus 22-én (az M4 Sport felvételén):

Kenesei Krisztián Haladás elleni gólja 16 évesen, 1993. október 10-én:

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman