HÍREK

Vancsa góljával nyertünk Újpesten

2021-08-22

Vancsa góljával nyertünk Újpesten

Fiatal támadónk első élvonalbeli gólja három pontot ért.

Újpest FC–MTK Budapest 1-2 (0-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1866 néző

Vezette: Bognár Tamás (Karakó, Király, Aradi)

Gólszerző: Tallo (66.), illetve Miovski (71.), Vancsa (90+2.)

Sárga lap: Antonov (52.), Tallo (67.), Mitrovic (90+5) illetve Nagy Barnabás (44.), Weir (51.), Alho (60.), Varju (90+4)

Újpest FC: Banai – Pauljevic (Simon, 70.), Kastrati, Koutroumpis, Antonov – Katona (Bjelos, 81.), Mack, Mitrovic – Croizet, Tallo (Szakály, 90.), Stieber (Csongvai, 70.)

Vezetőedző: Michael Oenning

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Perkovic, Nagy Zsombor, Nagy Barnabás (Vancsa, 71.) – Weir, Ramadani, Mezei (Dimitrov, 46.) – Kocsis (Alho, 35. helyette Balázs, 77.), Miovski, Grozav (Prosser, 83.)

Vezetőedző: Giovanni Costantino

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában együttesünk az Újpest otthonába, a Szusza Ferenc Stadionba látogatott. A lila-fehérek az első három mérkőzésükön egy vereség mellett két döntetlent értek el, míg a mieink négy pontot gyűjtöttek be.

Az első lövést Miovski jegyezte Weir passza után a 4. percben, ám Banai hárította újdonsült észak-macedón válogatott csatárunk próbálkozását. Egy perccel később Miovski betalált, de hiába, mert lesről indult, amit a játékvezető hosszas VAR-ellenőrzés után megerősített.

A hazaiaknál Stieber kísérletezett először Pauljevic beadását követően, de ez nem okozott gondot Mijatovicnak. A 13. percben Croizet szólózott, majd lőtt ballal a kapunk mellé. Ezután tizenöt percet kellett várni a következő lehetőségig, ekkor Tallo lövését tolta ki Mijatovic. A 36. percben újra Tallo került helyzetbe, ezúttal a jobb oldalról, éles szögből lőtt közelről mellé.

A félidő hajrájában a hazaiaknak volt néhány kisebb sansza, de igazán nagy bajt egyik sem okozott, így gólnélküli döntetlent mutatott az eredményjelző 45 perc után.

A második játékrészben először mi veszélyeztettünk Grozav révén, aki 20 méterről lőtt, Banai védett. A 61. percben Miovski tartotta meg a labdát, majd Nagy Barnabás beadásából Grozav fejelt mellé.

Ugyan a második félidőre picit felélénkült csapatunk játéka, az Újpest szerezte meg a vezetést a 66. percben. Croizet húzott el a jobb szélen, Tallo jó ütemben érkezett középen és közvetlen közelről lőtt a kapunkba (1-0).

A gól után pár perccel az újpesti gólszerző csúnyán ütközött Alhóval, finn játékosunkat Balázsnak kellett váltania, míg Nagy Barnabás helyett Vancsa érkezett. A szabadrúgást Dimitrov ívelte be, Miovski szépen vette le a játékszert és ballal kilőtte a hosszút, így nem voltunk sokáig hátrányban. (1-1)

A 76. percben fordíthattunk volna: Vancsa szépen cselezgetett a jobb oldalon, majd Weir elé készített, angol középpályásunk gólba tartó lövése az egyik védőről pattant szögletre. Két perccel ezután Tallo az oldalhálónkat találta telibe Croizet átadását követően.

A 89. percben Tallo lövését ütötte ki Mijatovic, a kipattanót Antonov közelről lőtte mellé.

A 92. percben sikerült fordítanunk: Prosser lőtte előre a labdát Miovskinak, aki Vancsához passzolt, 16 esztendős támadónk pedig kihasználta a védője bizonytalanságát és higgadtan lőtte be élete első NB I-es találatát (1-2).

Egy perccel később Prosser eldönthette volna a meccset, ám Banai védte közeli lövését. A hat perc hosszabbítás nem hozott újabb gólt, így Vancsa találata nagyon értékes három pontot ért csapatunknak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman