HÍREK

Vancsa a válogatottban: "Igyekszem megmutatni, mit tudok"

2022-05-24

Vancsa a válogatottban: "Igyekszem megmutatni, mit tudok"

Mint ismert, Vancsa Zalán is tagja a Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő magyar válogatott bő keretének. Fiatal játékosunkat kérdezte az mlsz.hu.

A 17 éves Vancsa Zalán tavasszal mutatkozott be az U19-es válogatottban, most pedig egyszerre a legmagasabb szinten számolnak vele, az A-válogatottban. Az MTK-ból nyáron Belgiumba igazoló támadót meglepetésként érte a hír, hogy a felnőttekkel edzhet, majd az U21-es válogatott németországi Eb-selejtezőjét követően ismét csatlakozik Marco Rossi együtteséhez.

– Nem is fogtam fel igazán, mi történt, amikor megtudtam, hogy az A-válogatottba kaptam meghívót. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Marco Rossi bízik bennem, szeretném élni a bizalommal – fogalmazott Vancsa. – Az első héten, míg itt vagyok, igyekszem megmutatni, mit tudok. Nem szoktam izgulni a nagyobb feladatok előtt, de azért ez egy új helyzet, kicsit más érzés volt úgy belépni a telki edzőközpontba, hogy a felnőttekhez érkezem, és nem az utánpótlás-válogatottba. Az első hét felkészülési után az U21-es mérkőzésekre kell koncentrálnom. Csodálatos lenne, ha visszaérkezésem után Marco Rossi bizalmat szavazna nekem, és bemutatkozhatnék a felnőtt válogatottban, de az is tudom, hogy az A-válogatott egészen más szint, mint amiben eddig részem volt pályafutásom során. Tudom, hogy ez még megelőlegezett bizalom a szövetségi kapitány részéről, akármelyik nemzeti csapatban is számítanak rám a jövőben, mindenhol hatalmas megtiszteltetés lesz számomra, hogy címeres mezben léphetek pályára.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-06-26 10:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

IVÁNCSA KSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman