HÍREK

Utánpótlás: Már jól látható eredményei vannak a Gödöllői SK-val való együttműködésnek

2021-06-07

Utánpótlás: Már jól látható eredményei vannak a Gödöllői SK-val való együttműködésnek

UP-partneregyesületünk, a Gödöllői SK klubelnökével, Rózsavölgyi Sándorral beszélgettünk a két klub közötti kapcsolatról, az eddig elért eredményekről, a klubfilozófiáról, valamint a GSK büszkeségeiről.

Klubunk februárban kötött partneregyesületi megállapodást a Gödöllői SK együttesével, viszont a két gárda közötti kapcsolat nem újkeletű:

Már négy éve szoros szakmai kötelék van a GSK és az MTK Budapest között. Akkor a 2006-os korosztályból több játékosunk is az MTK akkori U12-es gárdájához került. Az évek során ezen játékosok száma csak nőtt, már több mint 25 fiatal ölthette magára a kék-fehér szerelést - mondta Rózsavölgyi Sándor a Gödöllői SK klubelnöke.

Évekkel ezelőtt koncepciót váltott a klubunk, a kis korosztályok képzésére fektetjük a hangsúlyt. A már említett 2006-os csapattal már óvodában elkezdtünk dolgozni, az edzőink kezei alatt pedig szép fejlődési ívet mutattak be a játékosok, így feljebb tudtak lépni. Mi egy utánpótlásnevelő műhely vagyunk, a feladunk, hogy az akadémiára minél több tehetség fiatalt tudjunk irányítani - nyilatkozta a gödöllői filozófiáról a klubvezető.

A partneregyesületekkel kötött együttműködés jegyében klubunk kiemelt szakmai segítséget nyújt az egyesületeknek, így a GSK-nak is. A tehetséggondozás, a gyerekek továbbképzése és versenyeztetése mellett a megállapodás az edzőképzésre is kiterjed.

- Remek szakmai kapcsolatot ápolunk az MTK-val. A program lehetővé teszi, hogy nem csak a játékosaink, hanem edzőink is folyamatosan fejlesszék magukat a klub szakembereinek segítségével. Hosszú távon pedig mi is profitálunk a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián zajló magas színvonalú szakmai munkából, hiszen adott esetben, ha egy játékos különböző okoknál fogva nem tud profi karriert befutni, Gödöllőn mindig visszavárjuk őt. Így pedig városunk csapata gazdagodik egy remek képzést kapó fiatallal.

Rózsavölgyi Sándor joggal büszke az egyesületre, hiszen a Gödöllői SK már eddig is remek játékosokat adott nemcsak az MTK-nak, hanem a magyar futballnak is:

- Varga Roland anno Gödöllőről került az MTK-hoz, most pedig onnan lett tagja a válogatott Eb-keretének. Szintén tőlünk került Horváth András a klubhoz, aki évekkel ezelőtt magyar bajnok lett a Budapest Honvéddal, de más kluboknak is profitáltak már a városban folyó szakmai munkából, hiszen tőlünk indult például Lovrencsics Gergő, Simon Krisztián és Nagy Dániel is. Most is van olyan játékos, aki rövid időn belül szép karriert futhat be: ma már az MTK egyik értéke az a Kovács Mátyás, aki korosztályos válogatott, a szezont pedig U19-es bajnoki címmel zárta, miközben többször is a felnőtt csapattal edzett. Nagyon pozitívak vagyunk, így joggal bízunk abban, hogy együttműködésünkből fakadóan a következő években sokan kerülnek majd oda “rajtunk keresztül is” az MTK felnőtt csapatához.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman