HÍREK

Utánpótlás-körkép, avagy így látják az edzők a csapataik helyzetét. (4. rész)

2015-04-06

Utánpótlás-körkép, avagy így látják az edzők a csapataik helyzetét. (4. rész)

Az MTK Budapest fiatal labdarúgói hétről-hétre kiválóan szerepelnek a korosztályos bajnokságokban. Ismerkedjünk meg a háttérrel az edzőkön keresztül! Ezóttal a górcső alatt az U12-es korosztály. Vezetőedzőjükkel, Lednitzky Andrással beszélgettünk.

– Mióta dolgoztok együtt a fiúkkal?

– A gyerekek tavaly tavasszal mentek át hosszú kiválasztási rendszeren, majd a végleges keret kihirdetése után, nyáron álltunk össze. Habár a labdarúgóink különböző egyesületekből érkeztek, a csapat magját mégis a Mészöly Focisuli adja, hiszen hét srác is tőlük jött.

– Hol, hogyan versenyeztetitek a gyerekeket?

– Kéthetente részt veszünk a Bozsik-program aktuális fordulóin. Ezeken hat csapat meccsel egymással, mindig más helyszínen, körmérkőzéses rendszerben. Még az út elején járunk, a közösség éppen formálódik, de már most plántáljuk beléjük azt a bizonyos MTK stílust, érzékelhető eredménnyel. A játékunk olykor hagy némi kívánnivalót maga után, de ezen is dolgozunk.

– 12 éves gyerekekkel mennyire lehet profi labdarúgóként bánni?

– Velük a legkönnyebb. Gyermekálmaikban már ott szerepel, hogy profik lesznek, és ezért képesek bármit megtenni, amit kérünk tőlük.

– Ezek még valóban gyermekálmok vagy már kitűzött célok?

– Nyilván a gyermekek érettségétől is függ. Van, akinek most még álom, de azt a hozzáállást megtartva, ami most jellemzi, céllá érhet. Akiknek már reális célja, hogy egykor hivatásos labdarúgók legyenek, nos, rájuk külön oda kell figyelni, hogy ne veszítsük el őket.

– Milyen az együttműködés a Mészöly Focisulival? Megfelelő képzettségű palánták érkeznek?

– Az enyém az első olyan csapat, melynek jelentős részét tőlük vettük át. Meg vagyok velük elégedve, keilégítő, megfelelő képzést kaptak, mentálisan is rendben vannak. Jó látni, hogy van olyan domináns irányelv, mely minden korosztálynak mutatja a követendő utat. Azt, hogy a pályán történő döntéshozatalt már most a lehető leggyorsabb útra állítjuk be, a legmagasabb kivitelezési szinten, kiegészítve rendkívül széles technikai bázissal. Ez visz előre...


 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman