HÍREK

Usain Bolt, a követendő példa

2015-09-17

Usain Bolt, a követendő példa

László Csaba megtartotta szokásos, heti sajtótájékoztatóját. Az MTK Budapest vezetőedzője mellett, ezúttal Szatmári Lóránd foglalt helyet. Mindketten nehéz mérkőzésre, de három bajnoki pontra számítanak a Paksi FC ellen.

Az MTK Budapest szakvezetője, a tőle megszokott jókedvvel és energiával vetette bele magát a csapata előtt álló mérkőzés elemzésébe a Lantos Mihály Sporttelepen.

– Küzdelmes mérkőzésre számítok a Paks ellen. Csertői Aurélt ismerve, jó védekezés és veszélyes kontrajáték jellemzi majd csapatát. Az eddigi mérkőzéseiken teher nélkül, keményen és eredményesen játszottak. A hazai pálya előnye a paksiak mellett szól, de mi is győzelmi reményekkel utazhatunk a tolnaiakhoz.

A szakvezető szerint a Debrecen elleni vereségből tanulnia kellett csapatának, még egyszer nem lehetnek olyan felelőtlenek, mint a cívisvárosban.

– A Debrecen elleni mérkőzéshez képest a veszélyes labdavesztések számát kell minimalizáljuk, nem hibázhatunk annyit, mint azon a találkozón. A debreceni második félidőben domináltuk a játékot, de nem tudtuk feltörni az ellenfél védelmét. Ebben mindenképp javulnunk kell.

A sajtótájékoztatón felmerült a kérdés, miért szerepel sokkal jobban ideiglenes otthonában az MTK Budapest, mint idegenben. László Csaba a fejekben keresné az okokat.

– Az, hogy az albérletünkben több pontot szerzünk, mint idegenben, az lényegében csak pszichológia. Fejben dől el, hogy nehezebben érvényesülünk vendégként, hiszen mi egyik találkozónkat sem hazai környezetben játsszuk. Usain Bolt sem fut más időt különböző pályákon, biztosan hozza, amit tud. Nekünk ebben is fejlődnünk kell.

Hogy mennyire sikerült átadni a vezetőedzői ars poeticáját játékosainak, arról így nyilatkozott a szakember:

– A játékosok szerencsére vevők az általam képviselt öltözői filozófiára, ami amúgy is az MTK sajátja. A filozófia persze alakul a keret adta lehetőségekhez. Nem rendszerekben és stílusokban kell elsősorban gondolkozni, hanem minden játékosból ki kell hozni a tőle várható maximumot, ez az alap. Amennyiben ez sikerül, akkor nagyon sokra vihetjük még.

 

A hétvégi meccsel kapcsolatban Szatmári Lóránd is megszólalt, és természetesen ő sem számít sétagaloppra a szombati összecsapáson.

– Voltam a Paks játékosa is, de ez nem sok mindent befolyásol. Komoly taktikai küzdelemre számítok, amelyből nagyon remélem, hogy mi kerülünk ki győztesen. Szerintem nem fognak nekünk támadni a hazaiak, óvatos együttes a paksiaké. Amúgy is jellemző, hogy a 12 csapatos mezőnyben a csapatok többsége a biztos védekezésre törekszik, hiszen nagyon kellenek mindenkinek a pontok.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman