HÍREK

Újra a pályán

2016-01-22

Újra a pályán

Hosszú sérülés után tért vissza társai közé. Bemutatjuk Magyar Bencét.

– Márciusban leszel húszéves, az NB III-as csapatunk tagja vagy, de sokáig, súlyos bokasérülésed miatt nem láthattunk a pályán. Hogy indult a futballkarriered?

– Apukám a Monor NB III-as csapatában védett, kicsi voltam, amikor már engem is elkezdett érdekelni a foci – kezdte a múltidézést Magyar Bence. Kézenfekvő volt, hogy a Monorban kezdek, szüleim levittek, megnéztek az edzők, láttak bennem fantáziát, ezután hét évet itt játszottam. 2008-ban megkerestek az Airnergy gárdájából, átigazoltam, és négy évig ott rúgtam a bőrt, Kerekes Barna bá’ volt az edzőm, neki sokat köszönhetek, erősen felépített. A csapat feloszlott, ezért átkerültünk a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémiára, de a Fradiban nem éreztem jól magam, így fél év múlva már az MTK Budapestben fociztam.

– A kék-fehéreknél három és fél éve vagy, hol kezdtél?

– 2012-ben egyből Agárdra, a Sándor Károly Akadémiára kerültem, ahol három évet töltöttem, tavaly jöttem Pesten, azóta második csapatunk keretéhez tartozom.

– Balhátvéd pozícióban focizol, de hol szerepeltettek még edzőid?

– Bal oldali támadóként kezdtem, sokáig ott játszottam, majd egy sorral hátrébb kerültem, balközépbe, de amikor a kék-fehérekhez igazoltam, meglátták bennem a védőt, és kikötöttem hátul. Ballábas vagyok, mindig is ezen az oldalon fociztam, de azért jobbal is belerúgok a labdába.

– Hosszú sérülés után végre felépültél, és visszakerültél második csapatunkba, mit vársz a tavasztól?

– Bokaszalag-szakadásom volt, de ez a probláma már hosszabb időre visszanyúlik. Mindig aláfordult, nem lehetett a műtétet halasztani, nem tudtam már tovább játszani, nagyon instabil volt a jobb bokám. A beavatkozás után több mint fél évet kellett kihagynom, mostanra épültem fel. Egyelőre csereként számít rám a Mester, de szeretnék minél több lehetőséget kapni, és jól teljesíteni. Tavasszal az első ötben kell lennünk, jó a csapatszellem, egyénileg is képzettek vagyunk, jobban össze kell állni, és nem lesz gond.

– Nyáron változott a szakmai stáb. Mit jelentett ez számotokra?

– Az erőnléti edzések tekintetében komoly változás történt. Most még csak az alapozás közepén járunk, folyamatosan lendülünk bele, de a bajnoki rajtra meglesz a megfelelő kondi ahhoz, hogy jól szerepeljünk.

– Évekkel ezelőtt szerepeltél a korosztályos válogatottban. Mi történt azóta?

– Nem tegnap volt – sóhajt nagyot. Az U14-es korosztályig még folyamatosan ott voltam, de utána a szakaszos sérüléseim miatt már kiestem a keretből, érthető módon nem számítottak rám.

– Idén az NB III-as csapatban kell megszilárdítanod a helyed, de milyen jövőben gondolkodsz?

– Nyárig a második csapatban kell jól teljesítenem. A következő szezonban szeretnék minél többször felkerülni az első csapat edzéseire, hogy bebizonyíthassam, mit tudok. Ha pár percet kaphatnék meccsen is, mindent megtennék, hogy ott ragadjak.

– Beszéljünk arról, ami nem futball! Mit tudhatunk a civil Magyar Bencéről?

– Monori vagyok, ott is élek szüleimmel. Bátyám, Magyar Gergő, Újpesten, nagypályán focizott, de porcsérülés miatt abbahagyta, most futsallozik.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman