HÍREK

Újabb két tehetség kapott profi szerződést (GALÉRIA)

2018-08-28

Újabb két tehetség kapott profi szerződést (GALÉRIA)

Nagy Barnabás és Kapronczai Gergely is aláírta profi szerződését.

Pár hete bejelentésre került, hogy Mezei Szabolccsal és Törőcsik Péterrel profi szerződést kötött az MTK Budapest, most újabb két fiatal tehetségünkkel kötöttünk ilyen jellegű szerződést. A hamarosan 18 éves Nagy Barnabás már a tavaszi NB II-es idényben bemutatkozott felnőtt csapatunkban. A nála is fiatalabb Kapronczai Gergely (képünkön) szintén most kötötte meg élete első profi státuszú megállapodását.

[image]Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója a következőket mondta a két fiatal játékossal történt szerződéskötést követően:
- Támadónk, Kapronczai Gergely már 17 évesen is a mezőny fölé nőtt, róla kijelenthető, hogy gyakorlatilag már a felnőtt futball előszobájában van. Évről évre dinamikusan fejlődik Agárdon, jó alany ehhez: a fizikális adottságai jók, hiszen erős, jól fejel, bal lábas komplex játékos, akit sok poszton lehet használni. Képességeihez hozzáadódnak extra mentális adottságai: nem lát akadályt és legyőzhetetlen ellenfelet maga előtt a pályán, minden tettén érződik, hogy tényleg profi futballista akar lenni, és ha mind a pályán, mind a pályán kívül megteszi azt, amit ennek érdekében kell, akkor érzésem szerint ő nagyon hamar odaérhet a felnőtt futballba. Kapronczai a szezon előtti 2 edzőmeccsen 5 gólt lőtt, hármat az Újpest, kettőt a Vidi ellen, a bajnokságban pedig ő nyitotta meg a gólok sorát a Ferencváros ellen az U19-eseknél - mondta sportigazgatónk, aki Nagy Barnabást így jellemezte:
- A magyar labdarúgás helyzetét elnézve látható, hogy mekkora érték lehet, ha valaki hiányposzton játszik. Ő ilyen, hiszen minden adottsága megvan ahhoz, hogy baloldali védőként befusson. Agilis, gyors, jól bánik lábbal és fejjel is a labdával. Csak rajta múlik, mire viszi, mi ehhez minden segítséget megadunk neki. Tavasszal már bemutatkozhatott a felnőttek között is a bajnokságban, ezáltal szerettük volna megéreztetni vele, hová juthat el, ha koncentrációban és hozzáállásban is tud fejlődni.  


Utánpótlás-igazgatónk, Salkovics Gábor így értékelte azt, hogy újabb két tehetség kapott profi szerződést az MTK Budapesttel. 
- Óriási dolog, hogy a klub saját nevelésű játékosokkal képes lehet megoldani hosszabb távon a hiányposztok helyzetét - és erre hajlandó áldozni is. Ezekkel a lépésekkel olyan irányt folytat az egyesület, ami mindig is jellemző volt az MTK-ra. A keretben van még 4-5 olyan játékos, aki megfelelő munka és hozzáállás esetén idény közben vagy végén kaphat profi szerződést, esetükben alakulhat úgy is, hogy kölcsönbe mehetnek Monorra, hiszen partnerklubunknál jelenleg is vannak már értékeink. Azt várom, hogy néhány tehetségünk a következő hónapokban felérjen Kapronczai Gergely szintjére, hiszen az edzőmérkőzések és a Monoron töltött hete alapján megmutatta, hogy milyen formában van. Barninak szurkolok, hogy javuljon a formája, ő sokkal többre képes jelenlegi formájánál, hiszen ezt már megmutatta korábban is. Mi minden segítséget megadunk neki ehhez. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman