HÍREK

Újabb győzelmünkkel két pontra kerültünk az első helytől

2023-02-26

Újabb győzelmünkkel két pontra kerültünk az első helytől

Németh Krisztián találatával ismét kapott gól nélkül szereztünk három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Credobus Mosonmagyaróvár 1-0 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Csonka Bence (Sipos, Vörös, Máyer)

Gólszerző: Németh (28.)

Sárga lap: Vukasovic (59.), Simita (79.)

MTK Budapest: Rácz – Varju, Szépe, Bobál, Vadnai – Kocsis, Mezei (Palincsár, 81.) – Zuigeber (Kapronczai, 86.), Bognár, Kovács Mátyás (Molnár, 90+2) – Németh

Vezetőedző: Horváth Dávid

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich Márk – Simita, Debreceni, Deák, Horváth Kevin – Korbély (Jasarevic, 70.), Gáncs (Tifán-Péter, 78.), Végh, Vukasovic (Sajbán, 78.), Szalka (Illés, 78.) – Nagy Zoárd (Mayer, 57.)

Vezetőedző: Horváth Csaba

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában együttesünk a 12. helyen álló Credobus Mosonmagyaróvár együttesét fogadta. Az odavágón magabiztos, 6-0-s győzelmet arattunk, ám azóta mindkét gárdánál edzőváltás történt.

Horváth Dávid továbbra sem számíthatott Nagy Zsomborra és Futács Márkóra, akik hosszabb időre dőltek ki a sorból, míg Stieber Zoltán betegség, Kata Mihály pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára.

A találkozót Szalka lövése indította, de a vendégek támadója nem találta el jól a labdát. Később Korbély 17 méteres lövését fogta biztosan Rácz, majd a másik oldalon Bognár távoli szabadrúgását hárította Heinrich.

A 28. percben gyönyörű akció végén Mezei ugratta ki Némethet, aki laposan a hosszúba lőtt 10 méterről, ezzel megszereztük a vezetést (1-0).

Három perccel később Mezei ugratta ki Kovácsot nagyszerűen, szélsőnk beadására nem érkezett senki, a labda elment a kapu előtt. A 34. percben Korbély kísérletezett megint, ezúttal 20 méterről, de mellé ment a labda.

A térfélcsere után kezdett megélénkülni a találkozó: Mezei sokadik jó passzával hozta helyzetbe Némethet, aki éles szögből az oldalhálót találta el. Ezt követően Bognár távoli lövését védte Heinrich üggyel-bajjal, majd Zuigeber helyzeténél hárított lábbal a mosonmagyaróvári kapus.

Az 58. percben Mezei először a tizenhatoson kívülről, majd azon belülről lőtt léc fölé. A 77. percben Zuigeber kapott remek kiugratást Kocsistól, ám beérték a védők, így nem tudott lövőhelyzetet kialakítani.

.A 85. percben vendég szögletet követően Végh sarkazott a kapunk fölé. Újabb lehetőséget már nem láthattunk, így két pontra kerültünk az első helytől, miután a DVTK vereséget szenvedett a Kazincbarcika otthonában.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman