HÍREK

Újabb győzelem (GALÉRIA)

2017-09-10

Újabb győzelem (GALÉRIA)

A Nyíregyháza sem tudott megállítani minket.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (2-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1954 néző

Vezette: Molnár Attila (Kovács J., Kepe, Bertalan)

Sárga lap: Korozmán (92.), illetve Rubus (42.)

Gólszerző: Schäfer (16.), Lencse (43., tizenegyesből)

MTK Budapest: Szentpéteri – Bori, Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Hrepka, 77.), Vass Á. (Kanta, 78.), Schäfer, Lencse (Farkas, 72.) – Torghelle, Korozmán

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Nyíregyháza Spartacus FC: Megyeri – Fodor, Kártik, Holdampf (Rezes, 63.), Pekár, Rubus, Rudolf, Forró, Kelemen, Csilus (Kesztyűs, 46.), Dragoner (Horváth, 63.)

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában az 5. helyezett Nyíregyházát fogadtuk, így igazi rangadót láthatott a publikum. Mindössze három percet kellett várni az első helyzetre, amikor Schäfer lőtt dropból az oldalhálóba, tizenhatról. Tíz perccel később a vendégek előtt adódott nagy lehetőség, de a jobb oldalról középre tett labdát Dragoner nem tudta a kapu irányába terelni.

A kihagyott helyzet szinte rögtön megbosszulta magát vendégszempontból: a 16. percben Vass Patrik szöglete után Schäfer emelkedett a legmagasabbra, és a hosszú sarokba bólintott, ezzel megszerezve a vezetést csapatunknak, és élete első felnőtt gólját.

A 29. percben megduplázhattuk volna az előnyünket, de gyönyörű kontránk után Vass Patrik lövését az utolsó pillanatban blokkolták a védők. Tíz perccel később újabb ziccer adódott előttünk, de Lencse lövését Megyeri – bravúrral – hárította.

Négy perccel ezután azonban már Megyeri sem tudta megakadályozni Lencse gólját. Az MTK Budapest támadója a tizenhatoson belülről a hosszú sarkot célozta meg, de Rubus kezében elakadt a labda. A játékvezető büntetőt ítélt, amit Lencse higgadtan értékesített, így 2-0-ra duzzadt előnyünk.

A második játékrész nem hozott akkora tempót, mint az első. A Nyíregyháza nem tudta feltörni szervezett védelmünket, domináltuk a játékot, és magabiztosan tartottuk a labdát. A 60. percben Lencse szép ívelése után Vass Patrik került helyzetbe, de lövése nem talált kaput.

Feczkó Tamás igyekezett frissen tartani gárdáját a hajrában, és pályára küldte Farkast, Kantát, valamint Hrepkát. Az egyetlen valamirevaló nyíregyházi helyzet a 80. percben alakul ki, de csak az oldalhálót rezgette meg a vendégek csatára.

A 88. percben a két csere játszott össze: Farkas cselezgetett, majd készítette le Kantának a labdát, de Megyeri magabiztosan hárított. Újabb lehetőség már nem alakult ki ezután egyik kapu előtt sem, így magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot. 

Feczkó Tamás: – Büszke vagyok arra, hogy ilyen motivált és jó játékosokkal dolgozhatok együtt. Az első félidőben megteremtettük a lehetőséget a győzelemre, a második játékrészben pedig roppant okos, taktikus játékkal bebiztosítottuk a három pont sorsát. 

Lucsánszky Tamás: – Nem voltunk elég bátrak sem támadásban sem védekezésben, így a minőségi különbségből adódó fölényét ránk tudta kényszeríteni az MTK. Sajnos a Szeged elleni meccshez hasonlóan most sem mertünk játszani, így nem tudjuk azt nyújtani amit tudunk, ennek okait gyorsan meg kell találnunk. Az első gól előtt koncntrációs probléma is volt, ezen változtatni kell. Gratulálok az MTK-nak, megérdemelten győztek. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman