HÍREK

Új mez az örökrangadóra (GALÉRIA)

2015-11-20

Új mez az örökrangadóra (GALÉRIA)

Sajtótájékoztató keretében mutatták be az MTK Budapest labdarúgói által a közelgő 208. örökrangadón látható szerelést. Az eseményen részt vett Domonyai László, az MTK Budapest klubigazgatója, valamint három játékos, Bese Barnabás, Gera Dániel és Torghelle Sándor.

Domonyai László a két csapat múltjával kezdte:

– Örökrangadóra készülünk, ilyenkor megérkezik hozzánk a történelem. 1903-ban játszotta első mérkőzését egymással az MTK Budapest és a Ferencváros. A következő 26 évben, 1929-ig csak ez a két csapat nyert magyar bajnoki címet az NB I-ben. A két gárda történelmi múltjára jellemző, hogy összesen 51 bajnoki címet szereztek, majdnem annyit, mint az összes többi csapat együttvéve. Játszottunk bajnoki mérkőzést a zöld-fehérekkel a Hidegkuti Nándor Stadionban, a Népstadionban, a Megyeri úton, a Millenárison, az Üllői úton, és tavaly a Bozsik stadionban is. Közös jellemzője a helyszíneknek, hogy mindenhol le tudtuk győzni ősi ellenfelünket. Most először – és vélhetően utoljára – játszunk velük a Fáy utcában. Számomra ez azt jelenti, hogy nem kérdéses a mérkőzés végeredménye.

Az MTK Budapest klubigazgatója azzal folytatta, milyen távoli is az 1903-ban lejátszott első mérkőzés dátuma. Az Új Hidegkuti Nándor stadion nyitómérkőzésére meghívott Sporting Lisszabon csapatát 1906-ban alapították, és a FIFA is csak 1904-ban jött létre. Majd így folytatta:

 – Az elmúlt három alkalommal hazai pályán emlékezetes mérkőzéseket vívtunk, és azokon nyertünk is. Idén már ötödik alkalommal készülünk speciális örökrangadó mezzel. Ezekben a mezekben csak egy mérkőzést játszunk. Mindig retró típusú szerelést választottunk, nincs ez másképp most sem. Megtiszteljük ellenfelünket azzal, hogy a bal karon az MTK és az FTC címere  és az örökrangadó 208-as sorszáma is felkerül. Az eddigi 103 hazai mérkőzésünkből 45 alkalommal nyertünk, 31-szer szenvedtünk vereséget. Holnap szeretnénk megszerezni a 46. győzelmünket is.

A sajtótájékoztató második részében a megjelent játékosok mondták el gondolataikat. Torghelle Sándor kifejtette, hogy a mezen – az eddigiektől eltérően – most hosszított csíkok vannak. Reméli, hogy eredményes mérkőzést játszanak benne. Bese Barnabás is úgy gondolja, hogy győzelmet hoz ez a szép szerelés. Végül Gera Dániel fejezte ki örömét, hogy először van rajta örökrangadó mez, és szintén bízik benne, hogy megverik a Ferencvárost.

Újságírói kérdésre válaszolva Torghelle Sándor ezt mondta:

– Nem foglalkozunk a Ferencváros veretlenségi sorozatával, ellenük mindig jó játszani. A zöld-fehérek legyőzése óriási fegyvertény lenne, ez plusz motivációt is ad számunkra. Azon vagyunk, hogy ez sikerüljön.

Zárásként Domonyai László fejtette ki véleményét aktuális ellenfelünkről:

– Kétségtelen tény, hogy a Ferencváros pontelőnye jelentős, de a futball olyan, hogy nyerhetsz akkor is, ha ellenfeled vezet előtted, vagy akár jobban is játszik nálad az adott mérkőzésen. A Ferencváros Magyar Kupa mérkőzése intő jel számukra is, és mindenki számára, hogy nem verhetetlen csapat. Ez lökést adhat minden ellenfelének. Remélem, hogy mi indítjuk el a zöld-fehéreket más úton. Ez az NB I-es bajnokságnak is jót tenne, közelebb kerülnének egymáshoz a csapatok, így a holnapi örökrangadó nemcsak számunkra, hanem az egész mezőny számára kimagasló téttel bír – zárta gondolatait a klubigazgató.     

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman