HÍREK

U17: Katáék Izland ellen is jó eredményre készülnek

2019-05-07

U17: Katáék Izland ellen is jó eredményre készülnek

U17-es válogatottunk kedden, magyar idő szerint 13.00 órakor játssza második mérkőzését az írországi Európa-bajnokságon, az ellenfél Izland lesz.

Preisinger Sándor csapata nagyszerűen kezdte az Eb-t, első mérkőzésén 1-0-ra legyőzte a portugálokat fiataljaink vezérletével, hiszen Zuigeber Ákos gólpassza után Kosznovszky Márk talált be. Ezzel a Balogh Botondot és Katai Mihályt is bevető csapat nagy lépést tett a csoportból való továbbjutás felé. A megszerzett három ponthoz azonban még gyűjteni kell néhányat a hátralévő két mérkőzésen ahhoz, hogy a csapat bejusson a legjobb nyolc közé.

Kedden a csoportban szintén három ponttal álló Izland lesz a mieink ellenfele. Az izlandiak hat Eb-selejtezőjüket veretlenül vívták meg, az elitkörből a németeket is megelőzve jutottak ki az Európa-bajnokságra. Az írországi tornát is remekül kezdte a szigetországi együttes, 3-0-ás félidő után 3-2-re legyőzte az oroszokat. 

– Két nagyon nehéz mérkőzés vár még ránk a csoportban. Az izlandiak ellen akár nehezebb dolgunk is lehet, mint Portugália ellen volt. Más játékstílust képviselnek mint a portugálok, agresszívabbak, inkább a védekezés a hangsúlyos a játékukban, és abból próbálnak kontrázni – mondta az MLSZ TV-nek Kata Mihály, a magyar válogatott középpályása.

A magyar keretből minden játékos egészségesen várja a magyar idő szerint 13.00 órakor kezdődő összecsapást.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman