HÍREK

U17, elitkör: Zuigéber álomgóljával nyertünk, négyen a kezdőben

2019-03-26

U17, elitkör: Zuigéber álomgóljával nyertünk, négyen a kezdőben

Fiataljainkkal nyert meg fontos meccset az U17-es válogatott.

A magyar U17-es válogatott Zuigéber Ákos szabadrúgásgóljával 1-0-ra legyőzte a norvégokat a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkör első fordulójában.

U17-es válogatottunk megkezdte szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben. Az első játéknapon a norvégok korosztályos csapata volt az ellenfelünk, amelyet tavaly ősszel egy felkészülési tornán sikerült ugyan legyőznünk, másrészt óvatosságra inthetett a skandináv ország utánpótlás-válogatottjainak utóbbi időszakban elért sikere: U20-as válogatottjuk a világbajnokságra készül, U19-es csapatuk pedig kedden délután a németeket, a horvátokat és a magyarokat megelőzve kiharcolta az Eb-részvételt.

A kezdőcsapatban négy játékosunk kapott helyet: Balogh Botond, Kata Mihály, Kosznovszky Márk és Zuigéber Ákos.

A norvégok elleni összecsapás első negyedórájában labdabirtoklási fölényben játszottunk, de első helyzetünkre a 16. percig kellett várni, ekkor Zuigéber Ákos lövését védte a norvég kapus. A folytatásban kiegyenlítetté vált a találkozó, a norvégok előtt is adódtak komoly lehetőségek, így a félidei döntetlen hűen tükrözte a játék képét. A második félidő hajrájához közeledve állandósult és egyre nagyobb lett a norvég mezőnyfölény, hamar elveszítettük a labdákat, ezért többnyire a magyar térfélen zajlott a játék.

Az utolsó percekben kijöttünk a szorításból, elvégezhettünk néhány veszélyes szabadrúgást, és az egyik ilyenből, a 90. percben Zuigéber Ákos 24 méterről tanárian tekert a kapu bal oldalába (0-1), és miután a hosszabbításban nem esett gól, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

A mieink remek teljesítménnyel járultak hozzá a sikerhez: Balogh és Kata végig a pályán voltak, Zuigéber a lefújás előtt jött le, míg Kosznovszkynak 60 perc jutott. (Fotó: www.mlsz.hu)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman