HÍREK

Túl nagy előnyt adtunk a Puskás Akadémiának

2024-05-11

Túl nagy előnyt adtunk a Puskás Akadémiának

A korán bekapott gólok után már csak szépíteni tudtunk.

OTP Bank Liga, 32. forduló

MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 1-3 (1-3)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Karakó Ferenc (Rúsz, Vígh-Tarsonyi, Szalai, Dr. Csonka, Kovács, Hanyecz)

Gólszerző: Nagy Zsombor (37.), illetve Szolnoki (5.), Nissila (12., 20.)

Sárga lap: Bognár (28.), illetve Maceiras (23.), Colley (77.), Golla (89.)

MTK Budapest: Rácz – Kocsis, Varju, Nagy Zsombor – Hej, Horváth Artúr (Vadnai, 82.), Kata (Kenesei, 82.), Kovács Mátyás (Antonov, 46.), Kovács Patrik – Bognár (Végh, 57.), Jurina (Stieber, 46.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon – Szolnoki (Favorov, 71.), Plsek – Komáromi (Markgráf, 85.), Nissila (Batik, 55.), Nagy Zsolt – Puljic (Colley, 71.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában, az utolsó hazai mérkőzésünkön a Puskás Akadémia FC együttesét fogadtuk. A vendégek kezdtek jobban, és az 5. percben meg is szerezték a vezetést, amikor Szolnoki fejelte a rövidbe Komáromi szögletét (0-1).

A 12. percben megduplázta előnyét a Puskás: Nagy Zsolt ugratta ki Nissilát, aki nem hibázott ziccerben (0-2).

A 20. percben már hárommal vezetett Hornyák Zsolt gárdája: jobb oldali szöglet után Nissilához pattant a labda, aki tizenhét méterről, ballal a rövid sarokba lőtt (0-3).

A 25. percben Bognár 17 méteres lövését védte Pécsi, majd a 29. percben gyönyörű támadást vezettünk: Bognár találta meg a tizenhatoson belülre befutó Hejt, aki kiosztott egy bőrt, majd öt méterről lőtt, de a remek ütemben kimozduló Pécsiről szögletre pattant a labda.

A 37. percben sikerült szépítenünk: Kovács Patrik jött előre, az alapvonalról adott be a középen érkező Nagy Zsombornak, aki remekül bólintott a bal alsóba (1-3).

Vezetőedzőnk a második félidőre kettőt is változtatott: Stieber és Antonov váltotta Kovács Mátyást és Jurinát. A 62. percben a bal oldalon vezetett támadást a Puskás, melynek végén Puljic fejesét védte szép mozdulattal Rácz.

Öt perccel később szép összjáték után Hej lőtt 17 méterről, de ballal nem találta el a kaput. A 76. percben Kocsis próbálkozott a 16-os jobb sarkáról, a labda centikkel suhant el a berobbanó Nagy Zsombor lába előtt.  

A 82. percben újoncot avattunk, hiszen életében először lépett pályára NB I-es mérkőzésen a mindössze 17 éves Kenesei Noel.

A 83. percben Kovács Patrik szép szólót követően tört be a tizenhatoson belülre, lapos lövésére leért Pécsi. Három perccel később Antonov próbálkozott távolról, lövése nem sokkal tévesztett célt.

Újabb helyzetet már nem láthattunk, a Puskás nyerte az összecsapást. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-08-03 19:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman