HÍREK

Tovább őrzi veretlenségi sorozatát NB III-as csapatunk

2023-03-26

Tovább őrzi veretlenségi sorozatát NB III-as csapatunk

Az utolsó akcióban kiharcolt büntetővel mentett pontot Szekszárdon az MTK Budapest II.

A nyolcmérkőzéses veretlenségi sorozatban lévő MTK Budapest II a tabellán 10. Szekszárd otthonában folytatta szereplését az NB III Közép csoportjában. Együttesünk egy újabb sikerrel próbált meg előrelépni a harmadik, dobogós pozíciót jelentő helyezésre a szerdai, rivális ESMTK elleni meccs előtt.

Kanta József vezetőedző az első keretből ezúttal Csentericset, Godwordsöt, Molnár Ádint, Kapronczait és Miknyóczkit vethette be, az 5-3-2-ben felálló szekszárdiaknál pályára lépett a 2021 őszén még az MTK Budapest II-ben is szereplő Lajkó Flórián.

A találkozó Törőcsik és Bene körülbelül 20 méteres kísérleteivel kezdődött, majd a 10. minutumban meglett a vezetés is, amikor Barkóczi továbbított közelről a kapuba (0-1).

A Szekszárd nem tudott igazán nyomást helyezni kapunkra, de váratlanul mégis egyenlített: Paksi szerzett labdát védelmünktől és kissé röviden Budai elé játszott, aki nem tudott lőni, hanem rálépett és megfordult, Matviiv pedig elkaszálta. A büntetőt Rácz a kapu jobb oldalába lőtte (1-1).

Az egyenlítés után a vezetéshez is közel járt a hazai együttes, amikor egy jobb oldali beadást Paksi átvett és 11 méterről rálőtt, de a kísérletbe sikerült beleérni és így kevéssel kapu fölé ment. A 39. percben Kapronczai ívelt remekül Molnár Ádin elé, aki kilépett a védők mögött, de a felpattanó labdát éppen rossz ütemben érte utol, így lassítania kellett és beérték. A tizenhatosra érve szélsőnk jobb láb felé tolt, majd csavart, de kevéssel kapu mellé.

A szünetben Kanta József vezetőedző becserélte Juhász Leventét, aki a 48. percben máris veszélyt teremtett, amikor a bal oldalon meglódult és az alapvonal közeléből ballal az oldalhálóba lőtt. Nem sokkal később Molnár Ádin lőtt 12 méterről, ballal, laposan kapu mellé és úgy tűnt, közel állunk ahhoz, hogy visszavegyük a vezetést - de az 54. percben Kiszely szaladt el váratlanul és ziccerben lövését Csenterics nagy bravúrral hárította, majd egy szögletet követően a csúsztatás Fekete Marcellt találta meg az ötösön, aki közelről a kapuba pofozta (2-1).

A 60. percben Bene parádés, bal lábas passza Juhász Leventét találta meg, aki lekészítette az érkező Törőcsiknek, ám csapatkapitányunk helyzetben fölé lőtt. Ahogy teltek a percek, egyre nagyobb nyomást helyzetünk a szekszárdi kapura az egyenlítés érdekében, de ezáltal teret engedtünk a hazai kontráknak. A 69. percben Kiszely gurított Paksi elé, aki 16 méterről a bal alsót célozta, ám Csenterics védett. Nem sokkal később Paksi az egész térfélen Dórára vezethette a játékszert és többször meg is forgatta védekezés közben hátvédünket, de ő úgy tudta szűkíteni a területet, hogy a sárga-fekete csatár a tizenhatosra érve csak a bal alsóba lőhetett, amire Csenterics figyelt és fogta is a labdát. A következő akcióból Budai-Kiszely összjátékot követően utóbbi Lékó elé gurított, az érkező középpályás lábáról 14 méteren lecsúszott a labda és kapu mellé kanyarodott.

A 82. percben kis híján meglett az egyenlítés: Kapronczai emelt remekül Godwords felé a jobb oldalra, hátvédünk pedig egy érintésből betette a befutó Barkóczinak, aki első érintésével két-három védőt is levett és abszolút ziccerben találta magát, de az ötösről jobbal keresztbe lőtt. Már úgy tűnt, otthon tartja a három pontot a Szekszárd, amikor egy felpasszal a 93. percben Balogh Bence fordult le a tizenhatoson, Horog pedig buktatta - tizenegyes! A büntetőt Törőcsik váltotta gólra (2-2), a játékvezető pedig azonnal le is fújta az összecsapást.

Az MTK Budapest II veretlenségi sorozata ezzel kilenc mérkőzés hosszúra növekedett.

 

NB III Közép csoport, 27. forduló
Szekszárdi Városi Stadion

Szekszárdi UFC - MTK Budapest II 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Rácz Á. (30.), Fekete M. (57.) illetve Barkóczi (10.), Törőcsik (94.)

Szekszárdi UFC: Pomozi - Lajkó, Fekete M., Arena, Béla, Horog - Péter (Lékó, 63.), Rácz Á., Kiszely - Paksi (Zsákovics, 84.), Budai

MTK Budapest II: Csenterics - Godwords, Matviiv, Dóra, Anokye - Molnár Á. (Balogh B., 67.), Bene, Törőcsik, Kapronczai, Miknyóczki (Juhász L., 46.) - Barkóczi

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman