HÍREK

Történelmet írhat az MTK Budapest és a magyar futball az ifi BL-ben is

2022-10-28

Történelmet írhat az MTK Budapest és a magyar futball az ifi BL-ben is

Amennyiben 2-0-s előnyről sikerül kiejteni az FC Ashdodot a jövő heti visszavágón, először szerepelhet magyar klub tavasszal a nemzetközi porondon az utánpótlásban. Sőt, többek között a Liverpool, az Ajax, az AC Milan, az Inter, a Juventus, a PSG vagy a Borussia Dortmund is Budapestre érkezhetne a sorozatban.

Az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágának 2015-ös létrehozása óta idén harmadik alkalommal léphetett ki a nemzetközi porondra az MTK Budapest U19-es gárdája. Mint ismert, az FS Jelgava magabiztos (összesítésben 4-0) kiejtése után az FC Ashdoddal mérkőzünk meg, együttesünk pedig az odavágón 2-0-ra győzött Izraelben, megteremtve ezzel a továbbjutás lehetőségét.

A párharc előtt történelmi esély előtt áll az MTK Budapest: amennyiben a jövő szerdai mérkőzést sikerrel vesszük, először léphetne pályára magyar csapat tavasszal az utánpótlásban a nemzetközi porondon - ez pedig azt is jelentené, hogy a felnőtt szint mellett az utánpótlásban is rangos kupasorozatban képviseltetné magát a hazai labdarúgás a tavaszi folytatásban.

Továbbjutás esetén ráadásul biztosan valamelyik európai sztárklubbal mérkőzhetne meg a magyar bajnok: a kiírás szerint az UEFA Ifjúsági Liga tavasszal már úgy folytatódik, hogy a Bajnokok Ligája-ág csoportjainak második helyezettjei februárban egymérkőzéses párharcokat vívnak a bajnoki ág talpon maradóival 2023 februárjában - azaz egy november 2-i siker esetén az MTK Budapesttel is.

A lehetséges ellenfelek listája az alábbira szűkült (több BL-csoportban még nagy csata folyik a továbbjutó helyekért):

  • Biztos csoportmásodikok: FC Internazionale, FK Shakhtar Donetsk
  • Két csapat közül kerül ki a továbbjutó: Liverpool FC/Ajax Amsterdam FC, Atlético  Madrid/FC Porto, Sporting CP/Eintracht Frankfurt, Paris Saint-Germain FC/Juventus FC
  • Három csapat közül kerül ki: AC Milan/Red Bull, Salzburg FC/GNK Dinamo Zagreb, FC Köbenhavn/Borussia Dortmund/Sevilla FC

Az FC Ashdod elleni visszavágóra november 2-án, szerdán 16:00-kor kerül sor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A mérkőzésre a belépés ingyenes, amelyre mindenkit szeretettel várunk. 

A találkozóra jelentős a sajtóérdeklődés, akkreditálni ezen a linken lehet.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman