HÍREK

Tornagyőzelem

2018-02-14

Tornagyőzelem

U17-es válogatottunk a spanyolországi, La Manga Kupán aratott győzelmet.

A korosztályos utánpótláscsapatban három MTK Budapest játékos kapott helyet: a védelemben Varju Benedek, a középpályán pedig Kovács Máté és Kapronczai Gergely szerepelt. 

A torna az elitkörös felkészülés állomásaként szolgált, ami március 22-én kezdődik, és hazai pályán harcolhatjuk ki az angliai Európa-bajnokságon való részvételt.

Az első mérkőzésen Svédország volt az elelnfél, Varju Beni végig a pályán volt, Kovács Máté a 60. percben érkezett, Kapronczai Gergely pedig 60 percet kapott. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget, Kapronczai kulcsszerepet játszott a pontmentésben, ő harcolta ki a büntetőt, amivel Beke egyenlített.

A második találkozón Norvégia volt az ellenfél. Varju ismét végigjátszotta a mérkőzést, ráadásul a csapatkapitányi karszalagot is viselhette, Kovács a félidőben érkezett, Kapronczainak 17 perc jutott. A második félidő elején vezetést szereztünk, majd fordítottak a norvégok, végül mégis mi örülhettünk, a hajrában sikerült megszerezni a győzelmet.

Az utolsó fordulóra egyértelmű volt, győzelem kell a szlovákok ellen, hogy tornagyőztes legyen a csapat. Kapronczai és Kovács kezdett, Varju csereként kapott lehetőséget az 59. percben. 

A mérkőzés képe a várakozásoknak megfelelően alakult, a 11. percben 20 méteres szabadrúgással vezetést szereztünk. A szlovákok büntetőből egyenlíteni tudtak a félidő vége előtt, ebből viszont mi merítettünk erőt, és a második játékrész elején megszereztük a vezetést, ami végül a győzelmet jelentő találat is volt egyben.

Magyarország veretlenül, 7 pontot szerezve nyerte meg a La Manga Kupát, és ebben a Sándor Károly Akadémia három játékosa, Varju Benedek, Kovács Máté és Kapronczai Gergely is kivette részét.

A torna végeredménye:

Magyarország 7 pont                             
Svédország 4 pont
Norvégia 3 pont
Szlovákia 3 pont

(fotó: mlsz.hu)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman