HÍREK

Torghelle Sándor a Nemzeti Sportban - lapszemle

2019-02-14

Torghelle Sándor a Nemzeti Sportban - lapszemle

A sportnapilap Torghelle Sándort szólaltatta meg a MOL Vidi elleni hazai mérkőzés előtt.

Torghelle Sándorék sem értik, hogy a kék-fehérek miért felszabadultabbak idegenben, de a Mol Vidi ellen megfordítanák a tendenciát.

Egyelőre épp az jellemző az MTK tavaszi játékára, ami az őszire is volt: hazai pályán kikapott (a Pakstól), idegenben pedig nyert (Mezőkövesden). A Hungária körúti kék-fehéreké az NB I egyetlen csapata, amelynek jobb az idegenbeli mutatója, mint a hazai, az eddigi 30 pontjából 14-et gyűjtött az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, 16-ot pedig vendégként. Ennek okairól Torghelle Sándort, a csapat rutinos csatárát faggattuk.
„Összeültünk mi is az öltözőben, és ezen tanakodtunk, kerestük a választ – mondta lapunknak a 36 éves támadó. – És hogy mire jutottunk? Arra, hogy fogalmunk sincs... Egyszerűen mi sem értjük. Csak arra tudok gondolni, hogy néhány meccsen ez véletlenül így alakult, és utána már beférkőzött ez a gondolatainkra, talán tudat alatt is rágörcsöltünk a hazai meccsekre. Most a címvédő Mol Vidit fogadjuk hétvégén, ez sem ígérkezik könnyű mérkőzésnek, lehet, jobb lenne, ha pályaválasztóként a székesfehérvári stadiont jelölnénk meg. De a viccet félretéve: jó lenne, ha már most szombaton véget vetnénk ennek a különös tendenciának.”

Az MTK csatárát arról is kérdeztük: hogyan érinti, hogy Feczkó Tamás vezetőedző folyamatosan kísérletezik a támadósor összetételén. Hiszen a Paks ellen ő volt a center, Lencse László pedig balszélsőt játszott, a Mezőkövesd ellen viszont Lencse kezdett középen, Torghelle pedig a kispadról a jobbszélső Kulcsár Tamás helyett állt be a 70. percben.
„Ez a döntés az edzőé, ezt tiszteletben kell tartanunk – fogalmazott Torghelle Sándor. – Úgy vélem, a támadójátékunkkal idén nincs gond, holtversenyben a harmadik legtöbb gólt szereztük. Inkább a kapott gólokkal van baj, mert a negyedik legtöbbet kaptuk. Előbbi az egész csapat érdeme, utóbbi pedig természetesen az egész csapat kritikája.”

Arra a felvetésünkre, hogy szívesen játszana-e Lencse László párjaként kétcsatáros felállásban, Torghelle Sándor azt válaszolta: „Az NB II-ben a legtöbbször úgy játszottunk, az élvonalban viszont egyszer sem, így erre most nem látok reális esélyt.”

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman