HÍREK

Thiam - Chicago Fire

2016-05-02

Thiam - Chicago Fire

Khaly Iyane Thiam, kölcsönbe kerül az MLS-be.

Az MTK Budapest mindössze 23 éves, szenegáli középpályása, Khaly Iyane Thiam – kölcsönbe – az MLS-be, a Chicago Fire csapatához igazol.

Kiváló játékosunknak még élő szerződése van az MTK Budapest csapatával, így a chicagói egyesület 2016. december 31-ig, opciós vételi joggal rendelkezik a futballista játékjogát illetően.

Thiam, 2014 nyarán került hozzánk, még akkor hosszabb interjú készült vele.

Ebben többek között beszélt arról is, hogy 12 évesen kezdte a labdarúgást az egyik szenegáli klubban, mint mondta, itt alapozta meg profi karrierjét. Megtudhattuk azt is, hogy olaszországi tornán figyelt fel rá az egyik manager, akinek a közbenjárásával került Magyarországra, a Kaposvár csapatához, és kötötte meg élete első profi szerződését. Két év kaposvári légióskodás után kereste meg az MTK Budapest, nem sokat gondolkodott, a hogyan továbbról. Idekerülése után azonnal mélyvízbe dobták, és azóta is töretlen a fejlődése, szurkolóink egyik kedvence lett. 

Az OTP Bank Ligában eddig 72 mérkőzésen lépett pályára, és 7 gólt szerzett.

A teljes interjút IDE kattintva elovashatják.

Fontos tudni, nem akárhová igazol kedvencünk. Többek között olyan nevek fémjelzik a ligát, mint a mindenki által jól ismert Gerrard, Pirlo, vagy Kaka, akik szintén megfordultak ebben a bajnokságban.

Csak köszönettel tartozunk játékosunknak, aki az utolsó pillanatig becsülettel küzdött az MTK Budapest sikeréért, miközben már hetek óta megegyeztünk az átigazolásáról.

Csabi, sok sikert kívánunk!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman