HÍREK

Tevel várja az MTK-t

2014-09-07

Tevel várja az MTK-t

Nagyon szépen bemutatják az MTK Budapest történetét a helyi média szereplői. Kedveskedjünk mi is a Tolna megyei kiscsapatnak. A település Árpád dédunokájáról, Tevelről kapta nevét, másfél-ezer lakót számlál, a Hidas patak mentén terül el. 1949-ben alakult sportegyesülete a MEDOSZ SE 1974 óta a megyei első osztályban vitézkedik. olvassák szeretettel beharangozó cikküket!

Huszonhárom bajnoki cím, tizenkét kupagyőzelem. Ezzel a mérleggel büszkélkedhet az MTK együttese, amely a magyar futball egyik legeredményesebb klubja. A fővárosi kék-fehéreknél csak a Ferencváros rendelkezik több bajnoki címmel, a zöldek 28-szor ünnepelhettek. Olyan egykori kiválóságok fémjelzik a klub sikereit, mint a kékek színeiben a legtöbb meccset (379) játszó Sándor Károly, vagy a legtöbb gólt (222) szerző Hidegkuti Nándor. De a közelmúltban is rengeteg kiválóság játszott az MTK-ban, elég csak arra az Illés Bélára gondolni, aki a klub színeiben 317 meccsen 157 gólt szerzett, az NB I-ben pedig 540 találkozón 215-ig jutott. Az MTK legutóbb hat éve, 2008-ban volt bajnok az NB I-ben, az előző szezonban a nyolcadik helyen végeztek. Az OTP Bank Liga mostani sorozatában pedig az ötödik helyen állnak, hat meccsükből négyet megnyertek, kettőt elveszítettek. 

[image]

– A hétvégi, őcsényi mérkőzésünket igyekeztünk felhasználni a kupameccsre való ráhangolódásra – mondta Boros Attila, a teveliek edzője. – A fő célunk az volt, hogy jól és eredményesen futballozzunk, hogy kellő önbizalmat szerezzünk az MTK elleni találkozóra. Kishitűen, bátortalanul játszva semmi esélyünk nem lesz az egyik legrégebbi magyar klub ellen. Fontos, hogy határozottan kezdjünk, hogy merjük felvállalni a párharcokat, hogy megnyugtassuk magunkat. A sorsolás óta téma az öltözőben, a szurkolóink körében a mérkőzés, mégiscsak egy NB I-es csapatot fogadhatunk, ez nagy dolog a klubunk életében. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen az első fordulóban egy hozzánk hasonló erősségű együttessel találkoztunk (a Veszprém megyei Csetényt 7–2-re verte a Tevel – A szerk.), most pedig itt a lehetőség, hogy megmutassuk magunkat egy elsőosztályú együttes ellen – tette hozzá.

– Az MTK szervezett, tehetséges fiatalokból és rutinos futballistákból álló csapat – folytatta Boros Attila. – Nagyszerű játékosaik vannak, gondolok itt Kanta Józsefre, Vass Ádámra, Dragan Vukmirra vagy Horváth Zsoltra. A teljesítményük azonban hullámzó, hazai pályán képesek legyőzni a Ferencvárost (2–1-re győztek a kékek a legutóbbi fordulóban – A szerk.), idegenben viszont olyan vereségekbe futnak bele, mint a Videoton elleni nulla-öt. Garami Józsi bácsi személyében az élvonal legtapasztaltabb szakvezetője ül a kispadjukon, aki nagyon jó érzékkel nyúl a fiatalokhoz, bátran építi be őket a kezdőcsapatba. Nemcsak a játékosok számára, az én számomra is kivételes pillanat ez, ilyen nagynevű csapat ellen még nem ülhettem a kispadon pályafutásom során – zárta.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman