HÍREK

Tele a notesze

2017-08-27

Tele a notesze

A közelmúltban nevezték ki Juhász Tibort, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia vezető tehetségkutatójának. Vele beszélgettünk múltról, jelenről és persze az MTK utánpótlásban pallérozódó tehetségekről.

– Ugyan dolgoztál már korábban az MTK-ban, de a fiatalabb szurkolók nem biztos, hogy mindent tudnak rólad.  Hogyan kerültél az utánpótlásfutballba, és milyen állomásokon keresztül jutottál el most Agárdra?

– Lassan 30 éve dolgozom fiatalokkal, egészen pontosan Újpesten kezdtem 1988-ban. Végigjártam a ranglétrát, hiszen először óvodásokkal foglalkoztam, majd lépkedtem egyre feljebb a korosztályokkal. Az MTK-ban a 2000-es évek elején kezdtem a munkát és tíz évig tartoztam a kék-fehér családba. Pályám főbb állomásai az MTK mellett a Vasas, Újpest és a Puskás Akadémia voltak. Most természetesen nagy örömmel tértem vissza a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára.

– A pontos titulusod „vezető tehetségkutató”. Mit takar ez pontosan, milyen feladataid vannak?

– Gyakorlatilag teljes korosztályokat kell feltérképeznem. Mindegyikben kutakodom, de legfőképp az U14-es és U15-ös fiatalok között keresek szerte az országban. Németh János kollégám inkább a fiatalokat figyeli, de gyakran segítjük egymás munkáját is.

– Mivel jár ez pontosan? Utazással, videózással, netán teljesen más feladatokkal?

– Több irányból futnak be hozzánk információk, illetve mi is „talpalunk” tehetséges játékosok után kutatva. Vannak velünk együttműködő klubok, ahonnan eleve hozzánk irányítják a legjobbakat, illetve meccseket nézek majd minden osztályban. Természetesen a korosztályos válogatottak mérkőzésein is ott vagyok. Amikor rátalálok egy tehetségre, akkor az első lépésektől, a családdal való egyeztetéstől kezdve egészen az akadémiára érkezéséig végig szervezek mindent. Válaszolok a felmerülő kérdésekre, bemutatom az MTK-t.

– Egyéni meglátások, vagy közös döntés alapján születik döntés arról, ki kerülhet az akadémiára?

– Itt igazi csapatmunka zajlik. Mi képletesen szólva csak kikövezzük az utat, de mindig a szakmai vezető dönt végül az igazolásról. Hosszú folyamat ez, aminek a végén majd minden esetben felmérőn kell részt vennie Agárdon az általunk javasolt fiatalnak. Nagyon ritka, hogy egyből döntünk valaki leigazolásáról.

– Találtál már olyan csiszolatlan gyémántot, aki a jövő MTK-jának meghatározó alakja lehet?

– A jelenlegi csapatban is sokan vannak, akiknek utánpótlás korukban edzője voltam. Vass Patrik, Deutsch Bence és Baki Ákos is játékosom volt. A nemrég eligazoltak közül Poór Patrik vagy Bese Barnabás nevét említhetném. Most is teleírt notesszal érkeztem, azaz hoztam magammal megannyi információt arról, kiket lehet érdemes leigazolnunk. Remélem sikerül hozzánk csábítani minél több tehetséget közülük.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman