HÍREK

Szurkolói szemmel

2015-07-26

Szurkolói szemmel

Szokásunkhoz híven, a Budapest Honvéd elleni mérkőzésen is megkértük egyik szurkolónkat, hogy írja le gondolatait, érzéseit a mérkőzés után. Dolgozatát változatlan formában közöljük.

Tüzesen sütött le a nyári nap sugára az ég tetejéről a Bozsik Stadionban pályára lépő 22 játékosra, valamint a minden komfortot nélkülöző vendégszektorban megjelent – és ezért kitüntetést érdemlő – MTK szimpatizánsokra.

A júliusi forróság rányomta bélyegét a találkozóra, időként meggörbülni látszott a tér, a fojtogató hőségben. Persze ez a körülmény ugyanannyira sújtotta mindkét csapatot, így egyik oldalon sem merülhetett fel kifogásként.

Az MTK-ban egyedül Vass Ádám nem volt hadra fogható, az ő hiányát leszámítva a legerősebb kezdőt tudta a pályára küldeni László Csaba. Előzetesen kicsit tartottam a Honvédtól, mivel a címvédő legyőzése nagy önbizalmat adhat egy amúgy nem kimondottan erős csapatnak is.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, „ikszesnek” tűnt a meccs. A hazaiak talán picit többet veszélyeztettek, elsősorban Youla és Kamber volt aktív, ám egyikük sem tudott Hege eszén túljárni. A 38. percben aztán Szatmári ugratta ki remek ütemben Sanyit, aki egyedül vihette Kemenesre a labdát, azonban – talán épp az ellenfél kiléte miatt – önzetlen módon a felzárkózó Strestíkkel rúgatott gólt.

Sajnos nem örülhettünk sokáig a vezetésnek, mivel a korábban már többször is veszélyeztető Kamber, lecsúszottnak tűnő Vécsei lövést piszkált Hege hálójába. A gólt megelőző kavarodás során kicsit elaludt a hátsó alakzatunk, fel lehetett volna szabadítani Youla fejese után. Hozzátartozik továbbá az igazsághoz, hogy szavunk nem lehetett volna, ha Kassai az első játékrész hosszabbításában kiállítja Thiamot, aki labdavesztést követően páros lábbal csúszott rá ellenfelére. Szerencsére megúszta sárgával.

A második félidő jól indult, előbb Szatmári lövését védte Kemenes, majd Varga ziccerénél a kapufa mentett. A folytatásban mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a döntő gól csak nem akart megszületni. Bátran támadtuk, az elmúlt években megszokott óvatos játékhoz képest mindenképpen. Talán túl bátran is – gondolhattuk a 87. percben, mikor MTK támadást követően Bese és Grgics is elöl ragadt, és a Honvéd gyors kontra végén megszerezte a győztes gólt.

Nem rossz ez Kispest, Marco Rossi egész szívós kis csapatot rakott össze. Mégis, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna. De nincs idő a kesergésre, jövő héten Szombathelyre látogatnak a kedvencek. Bízzunk benne, hogy Baki Ákos és Vass Ádám addigra visszatér, és akkor megállíthatatlanok leszünk.

Ligetvári András

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2023-12-06 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Eger SE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman