HÍREK

Szurkolói szemmel az MTK Budapest - DVSC TEVA Ligakupa elődöntőről

2015-05-27

Szurkolói szemmel az MTK Budapest - DVSC TEVA Ligakupa elődöntőről

Kettős érzésekkel érkeztek a hívek a Vasas pályához, hiszen a kupasorozat sosem tudta megfogni a hazai futballszerető publikumot, a tétnélkülisége miatt. Azonban aki kilátogatott a mai mérkőzésre, több okból kifolyólag is jól érezhette magát, a meccs végeredményétől eltekintve.

Talán a mérkőzés tétnélkülisége, talán a bajnokságban már bebiztosított dobogó, talán az előző bajnoki fordulóban látott szép játék, vagy adott esetben a szurkolói kártya nélküli meccs látogatás vonzhatta ki a párszáz fős, bajnoki mérkőzésekhez mérten nem is olyan szerény létszámú „hazai” publikumot az Illovszky Stadionba.

Az odavágó eredményéből kifolyólag, sok pozitívumra nem lehetett előzetesen számítani a Ligakupa elődöntőn. Már csak azért sem, mert az ott látott mentalitás illetve játékkedv, nem kifejezetten volt közönségszórakoztató. A drukkerek egybehangzó véleménye volt a meccs előtt, hogy harapósabb, agilisabb felfogású hazai gárdát szeretnének látni a mai napon. Az mindenképp bizakodásra adott okot, hogy Garami Mester bizalmat szavazott a kezdő keretben több fiatalnak is akik az előző tétmeccsen debütáltak. Ki szeretném emelni az NB I legfiatalabb reménységét, Vogyicska Bálintot, aki végig lendületesen, küzdelmesen játszott.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni Schrammelről (aki ugyan csereként állt be) és Geráról sem, akik szintén frissességet vittek a kék-fehérek játékába.
Emellett említést érdemel - véleményem szerint - a meccs legjobbja Thiam, aki félelmetes érzékkel szerelte a debreceni alakulat támadóit, több veszélyes ellentámadást elhárítva.

A mérkőzésen végig a hazai csapat dominált, ám az akciók befejezésénél pontatlanságok miatt nem született találat. 
Talán a második félidőben jobban rákapcsolt a csapat, de Fortuna asszony a Lokinak kedvezett, illetve a csekély számú igazán veszélyes helyzetet nem sikerült gólra váltani.

Az utolsó percekben szerzett vendéggólok, a kinyíló és végig gólra törekvő csapatunk hibáit könyörtelenül kihasználó debrecenieknek adhattak nyugalmat, ám hangsúlyoznám, hogy a látottak alapján csapatunk nem érdemelt vereséget.

Összességében vegyes találkozót láthattak a mérkőzést élőben megtekintő drukkerek, ahol helyenként igen látványos játék jellemezte csapatunkat. A kilátogatóknak öröm volt látni a fiatalokat is, amint különösebb gond nélkül játszottak hosszabb időtartamot a nagycsapatban.

Pandzarisz Tamás

Korábbi írások szurkolói szemmel:

http://mtk.hu/hirek/szurkoltam-a-fradi-palyan 03.23.

http://mtk.hu/hirek/szurkoloi-szemmel-a-papa-elleni-meccsrol 04.05.

http://mtk.hu/hirek/szurkoloi-szemmel-a-dunaujvaros-pase-mtk-budapest-merkozesrol 04.11.

http://mtk.hu/hirek/szurkoloi-szemmel-a-gyor-elleni-merkozesrol 04.19.

http://mtk.hu/hirek/szurkoloi-szemmel-a-nyiregyhaza-elleni-meccsrol 04.26.

http://mtk.hu/hirek/szurkoloi-szemmel-a-kecskemet-elleni-meccsrol 05.03.

http://mtk.hu/hirek/szurkoloi-szemmel-a-puskas-elleni-meccsrol 05.09.

http://mtkbudapest.hu/hirek/szurkoloi-szemmel-a-loki-elleni-meccsrol 05.15.

http://mtk.hu/hirek/szurkolo-szemmel-az-ujpest-elleni-meccsrol 05.17.

http://mtk.hu/hirek/szurkoloi-szemmel-a-haladas-elleni-merkozesrol 05.24.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman