HÍREK

Szurkolói ankétot tartott az MTK Budapest

2015-02-24

Szurkolói ankétot tartott az MTK Budapest

A Best Western Hotel Hungáriában tartotta, a tavaszi szezon előtti, szokásos összejövetelét az MTK Baráti kör, melyen megjelent Domonyai László, klubigazgató, Garami József, szakmai igazgató, Kanta József, csapatkapitány, és több tucat szurkoló.

Az MTK Baráti kör által szervezett rendezvényen Stern Péter, elnök kérésére a klubigazgató elmondta, hogy értékes őszi szezont zárt a csapat, hiszen a dobogó második fokán várja a folytatást, így nem csoda, hogy a nemzetközi kupaszereplés a cél, mely nemcsak a bajnoki címmel, vagy az ezüst és bronzéremmel érhető el, hanem adott esetben a negyedik hely is elég lehet ehhez.

Beszélt arról, hogy Vadnai Dánielt élő, debreceni szerződéséből vásárolta ki az MTK Budapest, de szóba került a női csapat, a Hidegkuti Nándor Stadion, és Vass Patrik is.

– Vass Patrik öt éves volt, amikor rátaláltam – kezdte a klubigazgató. – A Sándor Károly Labdarúgó Akadémián pallérozódott, és sokat tettünk azért – Garami Józsi bácsival –, hogy eljusson oda, ahol most tart. Miután a posztján játszik Kanta József, így a mester több helyen is kipróbálta, de nem lett állandó csapattag. A nyáron lejáró szerződése kapcsán, időben elkezdtünk tárgyalni vele, korrekt ajánlatot tettünk neki, és ezt ő is elismerte. A dolgok úgy alakultak, hogy mindkét fél jobbnak látta, ha Patrik – kölcsönben – fél évre a Vasashoz kerül, hiszen így folyamatosan játékban lehet. Júniusban visszatérünk a jövőjével kapcsolatos tárgyalásokra. Nyitva áll az ajtó előtte, ha akarja, akkor természetesen az MTK-ban folytathatja, de ha jobb ajánlatot kap, akkor elszerződhet – összegezte a helyzetet a szakember.

Domonyai László elmondta – és ezt később Garami József is megerősítette –, hogy az MTK mindent megtett annak érdekében, hogy a Hidegkuti Nándor Stadionból kiköltöző labdarúgók, méltó körülmények közé kerüljenek a Lantos Mihály Sporttelepen. A feltételek adottak, az edzések egyelőre nyitottak, így aki kíváncsi arra, miként készülnek a focisták, néhány napig még ellátogathat a Csömöri útra.

– Azt azért tudni kell, hogy nem volt könnyű elhagyni a Hungária körúti öltözőt, ahol olyan legendák készültek, mint a névadó, Hidegkuti Nándor, de említhetem Sándor Károlyt, Borsó Jánost, Illés Bélát, vagy akár Kanta Józsefet, ám az élet megy tovább, és a szebb jövő reményében ez a szűk másfél év belefér – fogalmazott Domonyai.

Garami József, szakmai igazgatótól megtudták a szurkolók, hogy a téli felkészülés január 12-én kezdődött. Voltak nehézségek, hiszen többen sérültek voltak, illetve néhány játékosra most sem számíthat. A balhátvéd poszton Hidvégi távozása, Deutsch és Poór sérülése miatt mindenképpen lépni kellett, így Vadnai Dániel szerződtetése kézenfekvő, jó lépés volt, hiszen MTK-s múltja miatt ismeri a játékrendszert, beilleszkedése zökkenőmentes.

A szakmai igazgató szólt a sérültek állapotáról is. (Róluk részletesebben szerdán számolunk be. A szerk.) Kiemelte, hogy a felkészülési időszakban a csapat vagy nyert, vagy döntetlent játszott, bár az eredményeknek nincs ilyenkor jelentősége, de Kanta 4, Hrepka, Csiki és Thiam 3-3, Pölöskei 2, Bese 1 gólt szerzett.

Garami József azzal zárta szavait, hogy nagy feladata a megfelelő tizenegy kiválasztása, hiszen 13 mérkőzés van hátra és rendkívül fontos a jó rajt.

Kanta József, csapatkapitány beszámolt arról, hogy jó a hangulat a csapatnál, összekovácsolódott, sikerre éhes a társaság, és talán nem is annyira titkos vágy a dobogó. Elmondta, hogy náluk jobban nem szeretné senki az érmet.

Ezt követően a szurkolók tehettek fel kérdéseket. Az ankét a tudósítás pillanatában még tart. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman