HÍREK

Szűkös meccskeret és szűk vereség a Dorog elleni NB III-as felkészülési mérkőzésen

2024-02-07

Szűkös meccskeret és szűk vereség a Dorog elleni NB III-as felkészülési mérkőzésen

Csucsánszky debütált és két lövéssel is próbálkozott.

NB III-as csapatunk felkészülésének legnehezebb szakaszához érkezett a február 5-i héten. A fiatalok szerdán előbb a Doroggal csaptak össze, majd szombaton Egerbe utaznak.

Az NB III Észak-Nyugati csoportjában 5. helyen álló Komárom-Esztergom vármegyeiek ellen így állt fel együttesünk: Balázs - Molnár K., Béres, Farkas M., Kákonyi, Asante - Biben, Bene, Földi - Ebot, Barkóczi. A felállásból hiányoztak az U18-as válogatott összetartásán szereplő játékosaink (Herczeg, Kenesei, Stumpf, Vas), valamint a sérült Anokye-Mohai-Fischl trió és a beteg Szolár-Hegedűs-Antal trió is. A kispadon csak négyen foglaltak helyet, köztük az MTK Budapest II-ben most debütáló U17-es játékosunk, Csucsánszky Zoltán.

Az első félidő rendkívül kevés eseményt tartogatott, mindössze Tóth László helyzetét jegyezhettük fel, aki Barna jobb oldali bepassza után 13 méterről lőtt Balázs kapusba.

A szünetben beállt Velicskó, Csányi és Kustudic is, a második 45 percben pedig valamelyest felpörögtek az események. Az 58. minutumban Vígh lőtt mellé 17 méterről, tiszta helyzetből, majd hét percre rá szintén Vígh kapott labdát 13 méteren, ekkor már nem hibázott és kilőtte a bal alsót (0-1).

A 70. percben egy szöglet utáni lecsorgó labdát Ferkó vágott rá 18 méterről, Velicskó a felső lécre tornázta, ahonnan visszajött mezőnybe; majd megérkezett együttesünk első lehetősége is: Biben a tizenhatos jobb sarkától nem messze végezhetett el szabadrúgást, amely Pálfi kapus kezében landolt. Két minutummal később Berkó az alapvonalunkról játszott vissza Víghnek, aki 13 méterről, kapásból kilőtte a jobb felsőt (0-2).

A 80. percben sikerült szépítenünk, Ebot játszott Biben elé, aki a kifutó kapus mellett jobb külsővel elpöckölte, a labda a bal alsóban landolt (1-2).

A gól után felpörögtünk és közel jártunk az egyenlítéshez is, az utolsó félórára beálló Csucsánszky például rövide időn belül egyszer ballal, egyszer jobbal próbálkozott, de ezek mellészálltak, így maradt az 1-2.

A következő próba február 10-én, szombaton 14 órától, Egerben vár a fiatalokra.

NB III téli felkészülési mérkőzések
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - Dorogi FC 1-2 (0-0)

Gólszerzők: Biben (80.), illetve Vígh (65., 74.)

MTK Budapest II: Balázs (Velicskó, 46.) - Molnár K., Béres, Farkas M. (Kustudic, 46.), Kákonyi (Farkas M., 60.), Asante - Biben, Bene, Földi (Csucsánszky, 60.) - Ebot, Barkóczi (Csányi, 46.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman