HÍREK

Szoros NB III-as vereség Iváncsán

2023-09-09

Szoros NB III-as vereség Iváncsán

A hajrában egyszer még egalizáltunk, de Törőcsik Péter eldöntötte a három pont sorsát.

NB III-as csapatunk az Iváncsa ellen folytatta szereplését. A Fejér vármegyeiek az előző idényben bajnoki címet ünnepelhettek a a Közép csoportban, 6 meccs után pedig ezúttal is veretlenek és listavezetők voltak.

A kihíváshoz Kanta József vezetőedző négy labdarúgót "kapott meg" az első kerettől: a védelembe Vadnait és Miknyóczkit, a középpályára Végh Bencét, a támadósorba pedig Zuigeber Ákost.

Az első játékrész enyhe hazai fölénnyel, de komolyabb lehetőségek nélkül telt. A 7. percben Zuigeber 27 méteres lövését fogta Ordasi, majd negyed óra játék után Kenesei kapott labdát a tizenhatos előterében és életerősen rátűzte jobbról, 18-ról, de a hálóőr ezt is védte. A 31. percben Anokye kapott labdát Végh Bencétől, átvette és elindult lendületesen befelé, majd ballal rátűzte. Lökete jól csapódott, de végül elsuhant a felső léc fölött.

A 43. percben Vallejos végezhetett el egy 33 méteres szabadrúgást oldalról és beadás helyett megpróbálta meglepni Balázst, de kapusunk hátra ért és megfogta. Szünet után nem sokkal Vallejos ugratta ki Susztert a jobbszélen, aki estében középre tette az érkező Bányainak, a támadó viszont ziccerben óriási lyukat rúgott. Az 52. minutumban viszont Vas Milán lódult meg, lefutotta védőjét, majd kiszorítottabb helyzetből visszahúzta befelé és 11 méterről, erővel lőtt, Aradi emberfeletti mentéssel még hozzáért, így fölé ment.

A 64. percben Bányai újabb ajtó-ablak ziccert hagyott ki, ezúttal Törőcsik középre adását követően, az ötösön, becsúszva nem tudta kapura irányítani - nem sokkal később lecserélték. Három percre rá Vallejos tolta befelé a tizenhatoson belül és viszonylag éles szögből a rövid felé lőtt, Balázs ütötte. A vezetést a 72. percben szerezte meg az Iváncsa.

Székely Benedek adott be bal oldalról, mindenki mögött elment, Törőcsik pedig a kapunak háttal lekészített Vallejosnak. A jelen lévő összes ember lövést várt, de a középpályás váratlanul a felfutó Madarász elé tálalt, aki jobb oldalon átvette és 10 méterről, nagy erővel kilőtte a jobb alsót (1-0).

Néhány akcióval később megduplázhatta volna előnyét a hazai együttes, amikor Törőcsik verekedte be magát a tizenhatosra, védőink nem tudták szerelni, korábbi játékosunk pedig rákotorta. Balázs kivédte, viszont D'Urso érkezett és 6 méterről lőhetett, miközben Balázs a földön volt. A középpályás laposan, ballal próbálkozott, hálóőrünk pedig hatalmas mentéssel leért. Ráadásul az ellenakcióból egyenlítettünk: Vas Milán a tizenhatosra érve befelé tolt és 15 méterről kilőtte a jobb felsőt (1-1).

Sajnos azonban a döntetlen állás nem tartott ki a mérkőzés végéig, a 81. percben Madarász találta meg a tizenegyespont környékén Törőcsiket, NB III-as csapatunk 2022-23-as csapatkapitánya pedig jobbal, kapásból a jobb alsóba lőtt, majd sportszerűen nem ünnepelte meg találatát (2-1).

A hosszabbítás során aztán még tovább nőhetett volna az Iváncsa előnye. Kinyíltunk és az egyik hazai védő vaktában előre vágta a játékszert, amire Székely Benedek rástartolt, de Molnár Kevin előnyösebb helyzetben volt. A pattogós labdát védőnk a saját kapunk irányába sodorta, de a tizenhatosra érve Székely megkerülte, Molnár pedig buktatta. A megmozdulásért ráadásul megkapta második sárga lapját is, így tíz emberrel fejeztük be. Az állás viszont nem változott, mert a megítélt büntetőt Vallejos ugyan szépen célozta a bal felső felé, de Balázs hatalmas vetődéssel kitornázta.

A végeredmény 2-1 lett, szeptember 24-én - a Magyar Kupa-forduló miatti szünet után - pedig a Dunaújváros ellen folytatjuk majd.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 7. forduló
Iváncsa, Károlyi István Sporttelep

Iváncsa KSE - MTK Budapest II 2-1 (0-0)

Gólszerzők: Madarász (72.), Törőcsik (81.), illetve Vas M. (74.)

Iváncsa KSE: Ordasi - Madarász, Aradi, Nyilas, Kiatipisz (Farkas N., 85.) - Horváth B., D'Urso - Suszter (Burger B., 85.), Törőcsik, Kercsó (Vallejos, 40.) - Bányai (Székely B., 65.)

MTK Budapest II: Balázs J. - Anokye, Stumpf, Molnár K., Vadnai, Miknóyczki (Asante, 70.) - Bene, Végh (Hegedűs, 77.) - Antal - Kenesei (Vas M., 46.), Zuigeber

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman