HÍREK

Szombathelyi Haladás – MTK Budapest - augusztus 1. szombat 18:00 II. rész

2015-07-31

Szombathelyi Haladás – MTK Budapest - augusztus 1. szombat 18:00 II. rész

A két csapat hasonlóan kezdte az OTP Bank Liga 2015/16-os kiírását: egy-egy vereség és győzelem áll mögöttük. A Haladás szurkolóit elsősorban két játékosuk foglalkoztatja. Pompás formában tért vissza anyaegyesülete kapujába a leghíresebb szombathelyi labdarúgó, a 95-szörös válogatott Király Gábor, Halmosi Péter pedig arccsonttörést szenvedett és speciális maszkban játszik majd.

A Haladás még nem nyert magyar bajnokságot az I. osztályban. A II.-ban annál többet: kilencszer voltak a második vonal első helyén. Ez az adat is mutatja, rengeteget ingázott a Szombathely az élvonal és az alsóbb régiók között.

Nem is a kilnec másodosztályú bajnoki címre a legbüszkébbek. 2008-09-ben harmadik helyen végeztek az NB I-ben. 1974-75-ben, 1992-93-ban, és 2001-2002-ben is kupadöntőig jutottak, de egyik alkalommal sem sikerült elhódítaniuk a Magyar Kupát.

Mindig is voltak kiemelkedő játékosaik. Napjainkban a bevezetőben említett Halmosi és Király tartozik közéjük, de ide sorolhatók ezeknek a játékosoknak az édesapja is. Mindketten a '60-as, '70-es évek meghatározó futballistái voltak. Előttük a kétszeres olimpiai bajnok Novák Dezső, utánuk Kereki Zoltán volt a legnevezetesebb szombathelyi labdarúgó.

És, nem utolsó, sokkal inkább elsősorban: a két klubot  mintegy „összekötő" Illés Béla is Szombathelyen vált ismert játékossá.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman