HÍREK

Szokatlan gólok a szokatlan októberi melegben - egy NB III-as pont Pécsről

2023-10-29

Szokatlan gólok a szokatlan októberi melegben - egy NB III-as pont Pécsről

Egy lecsúszott beadás és egy rosszul hazatett labda vezetett a találatokhoz a PTE-PEAC ellen, a végeredmény 1-1 lett.

A forduló előtt 14. helyen álló PTE-PEAC otthonába látogatott NB III-as csapatunk október 29-én. A fiatalok közé ezúttal sem érkezett visszajátszó az első keretből.

A találkozón viszonylag kevés lehetőség adódott, de a 3. percben már veszély alakult ki, miután Gelencsér kapott kiugratást Anokye mögött, majd lőtt bal oldalról, 8 méterről, ám Balázs védett. Mintegy negyed óra játék után Bozóki kapott lekészítést sarokkal, 20 méterre, tiszta lövése viszont mellészállt. A 19. percben mi is veszélyeztettünk, Kenesei kapott előreívelést, közelített a kapuhoz, Paceka azonban jól jött ki, támadónk nem tudta ellőni mellette a labdát. A 23. percben Takács M. szabadrúgása szállt jól középre, Temesvári érkezett és az ötösről fölé fejelt; majd újabb szöglet teremtett veszélyt: Herczeg találta meg Farkast az ötösön, akiről a kapu felé pattant a labda, de gyengén, Paceka felszedte.

A félidő további részében helyzet már nem alakult ki, de szünet után azonnal megszerezte a vezetést a Pécs: Egy újabb sarokrúgást elsőre még tisztáztunk, de visszajött a beadás Takácstól. A középpályás lábáról lecsúszott a labda és védhetetlenül vágódott a jobb kapufáról a hálóba (1-0).

A 48. percben Kenesei készített le az érkező Antalnak, aki 19 méterről, kapásból, élesen, jobbal lőtt, Paceka fogni tudta. Újabb öt perccel később Takács Martin 25 méteres szabadrúgása tartott a léc alá, de Balázs kitolta. A 66. minutumban Gelencsér G. tekert 12 méterről estében, Balázs nagy vetődéssel tolta ki, majd hamarosan egyenlítettünk.

Anokye tört előre és küzdött egy felpattanó labdáért Temesvárival. A védő váratlanul haza játszott, de Pacekának bravúrral csak belekapnia sikerült a pontatlan labdába, ami Kenesei elé került. Őt Nagy M. az ötösön, üres kapunál, 2 métere a kaputól fellökte, Anokye viszont ment tovább és a földre huppanó páros mögött, közelről a kapuba lőtt (1-1).

A 75. percben még Gelencsér G. emelt középre, Than viszont közvetlen közelről mellé fejelt, újabb lehetőség pedig már nem adódott. Együttesünk egy ponttal távozott a PTE-PEAC otthonából.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 13. forduló
PMFC Stadion, Pécs

PTE-PEAC - MTK Budapest II 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Takács M. (46.), illetve Anokye (68.)

PTE-PEAC: Paceka - Leidl, Temesvári, Nagy M., Than - Grósz (Orbán K., 31.), Bozóki (Hazenauer, 85.), Takács M., Gelencsér B. - Hawkins - Gelencsér G.

MTK Budapest II: Balázs - Anokye (Kákonyi, 93.), Béres, Farkas M., Molnár K., Asante (Fischl, 46.) - Stumpf, Herczeg (Kustudic, 75.). Antal - Kenesei, Ebot (Vas M., 58.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman