HÍREK

Szezonvégi beszélgetések 9. rész - Kanta József

2015-06-18

Szezonvégi beszélgetések 9. rész - Kanta József

Éppen csak véget ért a 2014/15-ös bajnoki évad, máris nyakunkon a következő szezon, tele új kihívásokkal, európai kupaszerepléssel. A rövid felkészülési időszak ideje alatt az első csapat keretének játékosait kértük meg, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva, értékeljék a mögöttünk hagyott idényt és fogalmazzák meg elvárásaikat az előttük álló feladatokkal kapcsolatosan. Íme az MTK Budapest csapatkapitányának, Kanta Józsefnek évértékelője.

– Hogyan értékeled a mögöttetek hagyott bajnoki szezont, amit dobogós helyen zárt a csapat?

– Mindenki elégedett lehet a megszerzett harmadik hellyel. Csodás szezonunk volt, mindenkinek jár az elismerés, aki bármilyen szinten szerepet vállalt céljaink elérésében. Legyen ez játékos, edző, orvos, vezető, vagy szurkoló. Ennek ellenére előre kell néznünk és bizonyítani, hogy nem a véletlen műve volt az előző idényünk. Igenis az MTK Budapest képes minden évben a dobogóért harcolni!

– Mi a legkedvesebb, legérdekesebb Garami József edzői munkájához fűződő emléked?

– Érzelmes pillanatok voltak számomra, amikor megtudtam, hogy nem Józsi bácsi lesz a továbbiakban a vezetőedző. Nagyszerű volt kettőnk kapcsolata, mely a kölcsönös bizalmon alapult. A közösen átélt bajnoki címet emelném ki elsősorban, amely óriási dolog volt az életünkben. Ezúton is kívánok Józsi bácsinak nagyon jó egészséget, és minden jót az életben! Annak pedig külön örülök, hogy a klub kötelékében marad.

– Melyik volt számodra az MTK legemlékezetesebb mérkőzése a szezonban?

– Szerencsére sok emlékezetes meccsünk volt, de nekem a Honvéd elleni 2-0-ás győzelem volt a legkedvesebb, hiszen mind a két gólt én szereztem. A csapat szempontjából az összes győztes meccs ugyanolyan emlékezetes és fontos.

– Hol és kivel pihented ki az lezárult idény fáradalmait?

– Csodálatos egy hetet töltöttem el a barátnőm társaságában, Egyiptomban. Kellően feltöltődtem, jólesett kicsit kimozdulni a hétköznapi rohanásból. Most jöhet a munka, a felkészülés a következő idény előttünk álló feladataira.

– Mit vársz az MTK előtt álló évadtól?

– Ahogy már mondtam, nagyon motiváltak vagyunk, hogy hétről hétre bizonyítsuk, az MTK a legjobb magyar csapatok közé tartozik. Az új edzői stáb mögé be fog állni az egész csapat, hiszen csak összefogással lehet eredményeket elérni, mi pedig éhesek vagyunk a sikerre.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman