HÍREK

Szezonvégi beszélgetések 5. rész - Baki Ákos

2015-06-14

Szezonvégi beszélgetések 5. rész - Baki Ákos

Éppen csak véget ért a 2014/15-ös bajnoki évad, máris nyakunkon a következő szezon, tele új kihívásokkal, európai kupaszerepléssel. A rövid felkészülési időszak ideje alatt az első csapat keretének játékosait kértük meg, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva, értékeljék a mögöttünk hagyott idényt és fogalmazzák meg elvárásaikat az előttük álló feladatokkal kapcsolatosan. Olvasóink most, arra kaphatnak választ, Baki Ákos hogyan látta az évad történéseit.

Hogyan értékeled a mögöttetek hagyott bajnoki szezont, amit dobogós helyen zárt a csapat?

– Pozitív szezont zártunk, hiszen a harmadik hellyel sikerült túlszárnyalni az előzetes várakozásokat. Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat, tavasszal ugyan voltak hullámvölgyeink, de egy pillanatig sem forgott veszélyben a dobogós helyezésünk.

– Mi a legkedvesebb, legérdekesebb Garami József edzői munkájához fűződő emléked?

– Elsőként a 2013 őszén lejátszott Kaposvár elleni meccs ugrik be, hiszen azon léptem pályára először az NB I-ben, ott kaptam az első lehetőséget Garami Józseftől. Életre szóló élmény volt.

– Melyik volt számodra az MTK legemlékezetesebb mérkőzése a szezonban?

– Sajnos sérülés miatt az őszi szezont teljes egészében ki kellett hagynom, de a Paks elleni 3-1-es siker fontos győzelem volt, közvetlenül a téli szünet után. Emellett említhetném a Videoton elleni meccset is, amelyen kikaptunk ugyan, de tíz emberrel játszva is megmutattuk, hogy nagyon egységesek vagyunk, emberhátrányban is megnehezítettük a bajnok dolgát.

– Hol és kivel pihented ki az lezárult idény fáradalmait?

– A rövid nyári pihenőt a Balatonnál töltöttem szűk baráti körben.

– Mit vársz az MTK előtt álló évadtól?

– Egyértelmű, hogy a következő szezonban – a bajnokság átszervezése miatt – sokkal nehezebb dolgunk lesz, de remélem, hogy bővebb és erősebb kerettel, hasonlóan szép eredményt tudunk elérni. Az Európa-ligában pedig addig menetelnénk, ameddig csak tudunk. Nem lenne rossz, ha néhány kört sikerrel vennénk. Biztosak lehetnek benne a szurkolók, hogy mindent meg is teszünk ezért!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman