HÍREK

Szerződést hosszabbítottunk Kosznovszkyval

2024-05-09

Szerződést hosszabbítottunk Kosznovszkyval

Szerződést hosszabbítottunk Kosznovszky Márkkal, aki további három évre szóló megállapodást írt alá klubunkkal. 

Korábbi akadémistánk 2021 nyarán az AC Parma együttesétől szerződött vissza klubunkhoz, melynek színeiben a Serie A-ban is debütálhatott a középpályás. Kosznovszky Márk az idei szezonban egyre több játéklehetőséget harcolt ki magának, február vége óta folyamatosan pályára lépett csapatunkban (a legutóbbi két találkozón nem lehetett ott a keretben a még jelenleg is meglévő, kisebb sérülése miatt), a DVSC elleni győztes meccsen megszerezte első NB I-es bajnoki gólját is, az U21-es válogatottban pedig gólt lőtt és gólpasszt is adott. 

Fiatal középpályásunk egy másik területen kimagaslóan teljesít: a Wyscout adatai alapján az NB I-ben a magas intenzitású sprintek tekintetében ő a legjobban teljesítő magyar játékos, hiszen meccsenként közel 59 sprintet vág le. Középpályásunk átlagosan 11,78 km-t fut, amellyel a két legjobban teljesítő hazai labdarúgó közé tartozik a mezőnyben. 

Az U21-es válogatott labdarúgó az idei szezonban eddig 21 tétmérkőzésen szerepelt, célja, hogy a jövőben még a mostaninál is több játéklehetőséget kapjon, ezért is hosszabbította meg az immár további három évre szóló szerződését. 
- Itt nőttem fel, itt kaptam meg az esélyt arra, hogy az NB I-ben is bizonyítsak, ezért is érzem úgy, hogy ez a legjobb hely számomra, mivel a klub koncepciója nagyon tetszik - mondta a szerződése aláírását követően Kosznovszky. - Nagyon örülök, hogy idén folyamatosan játszhattam, hiszen önkritikusan mondhatom, hogy hullámzó volt a felnőtt karrierem. Jót tett az, hogy az állandó játéklehetőség érdekében tavaly játszani tudtam az NB II-ben, kölcsönben. Az idei szezon elején még nem tudtam annyit szerepelni, mint szerettem volna, de bíztam abban, hogy megkapom az esélyt, amivel aztán próbáltam élni. Az idő előrehaladtával úgy éreztem, egyre jobban megtalálta a stáb a helyemet a csapatban, bízom abban, hogy a következő időszak is ilyen lesz majd. Szeretnék egyre stabilabb tagja lenni egy NB I-ben jól szereplő MTK-nak.

Kosznovszky elmondta, jó visszaigazolásnak tartja a róla megjelent statisztikákat, de tudja, más területeken még javulnia kell. 
- Mindig is sokat tudtam futni, a stáb el is várja ezt tőlem, talán erénynek mondhatom, hogy egy stabil átlagot mindig tudok hozni. Mennyiségben mindig megvolt a játékomban a sok futás, de minőségben mostanra szerintem sokat változott mindez. A stáb is ugyanúgy tekint rám, mint én magamra: a sok meló és labdaszerzés mellett a pluszt hiányolták a játékomból, ezzel én is tisztában vagyok, tavasszal már tettem is ezért lépéseket. Még konkrétabb játékra törekszem az előrejátékban is, szeretnék gólokat szerezni, bevállalni azokat a megoldásokat, passzokat, amik a különbséget jelenthetik a mérkőzéseken. Azt mindig is tudtam, hogy a futballba bele kell tenni a munkát, és az előbb-utóbb beérik. Nagyon pozitívan tekintek a közös folytatás elé.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-26 17:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

FC Dunaföldvár

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman