HÍREK

Székely: „Öröm, hogy újra elkezdhettünk edzeni”

2020-05-19

Székely: „Öröm, hogy újra elkezdhettünk edzeni”

Akadémiai szekcióvezetőnket kérdeztük az újraindult utánpótlás-edzésekről, miután az U19 és U9 közötti korosztályok hétfőtől ismét közös edzésbe álltak.

– Hogy fogadtátok ti edzők az újrakezdést, és miként reagáltak a játékosok?

– Edzőként öröm számunkra, hogy újra elkezdhettünk edzeni, mindannyiunkban benne volt már a hosszú hetek kihagyása, illetve az, hogy nem láthattuk, ahogy a játékosok a szemünk előtt fejlődjenek meccsről meccsre, edzésről edzésre. Voltak online foglalkozások, kaptunk videókat, de hiányzott már az a fajta igazi visszaigazolás, amit az edzéseken, mérkőzéseken látunk. Az emberi kapcsolatok – ami akadémiánk egyik nagy erőssége – is hiányoztak. A játékosokon is ugyanezt láttuk, az első edzésen látottak alapján nagyon aktívak voltak, szeretnék ők is bepótolni a  kiesett időt.

– Milyen új szabályokat kell betartani?

– A kötelező egészségvédelmi előírásokon túl a jelenlegi helyzetben olyan dolgokat is kellett kérnünk a játékosoktól, amik alapvetően ellentétesek az általunk megfogalmazott filozófiával, de a rövidtávú cél most felülírta a hosszútávút. Kértük, hogy kerüljék a becsúszást, csökkentsék a fizikai kontaktust. Ennek egyrészt virológiai okai vannak, másrészt a hosszabb kihagyás miatt teljesen más felkészültségi állapotban is vannak, mint a szünet előtt. Nyolc héttel ezelőtt ilyenen nem kellett volna gondolkozni, de az elmúlt időszakban kapott másfajta impulzusok miatt erre is gondolni kell.

A legnehezebb pont akadémiánk filozófiájából adódik, hiszen nálunk az állandó döntéshelyzet, a nyomás alatti munka mind-mind szerves része az edzéseknek, igyekszünk mindig, minden gyakorlatot ellenféllel végezni.

Ennek okán nehezebb lesz a megszokott kerékvágásba visszatérni, hiszen ezek a helyzetek teljesen kimaradtak az otthoni edzések során. De hiszünk a módszer sikerességében, ugyanúgy folytatjuk a munkát, ahogy abbahagytuk.

– Mi a terv az elkövetkező időre?

– Próbáljuk  utolérni magunkat. Arra a szintre kell eljutnunk, ahol abbahagytuk a játékot, hogy elkezdhessük az edzőmérkőzéseket, amikor az MLSZ is támogatja majd ezt. A végső cél, hogy a következő idény kezdésére teljesen fel legyenek készülve a játékosok. Lesz még ráadásul nyári szünet is, ami megint megtöri a munkát, ez komoly szakmai kihívás, de felkészítjük a játékosokat.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman