HÍREK

Szakmai együttműködést kötöttünk - a részletek

2020-07-16

Szakmai együttműködést kötöttünk - a részletek

Klubunk kooperációs szerződést kötött a Dorogi FC-vel. A megállapodást a két csapat sportigazgatója, Polyák Balázs és Sitku Illés írták alá.

Kooperációs szerződést kötött az MTK Budapest és a Dorogi FC, aminek keretében több fiatal labdarúgónk is pályára léphet az NB II-ben, ha az adott hétvégén nem vagy csak kevés játéklehetőséghez jut az élvonalban. A megállapodás kiegészül azzal is, hogy több játékosunk a következő időszakban a Dorogi FC-nél szerepel majd kölcsönben.

A gyakorlatban a kooperációs szerződés azt jelenti, hogy a két klub szakmai stábjának megállapodása alapján első keretünk 2000-es születésű és annál fiatalabb játékosai a számukra legelőnyösebb megoldás szerint pályára léphetnek az NB I-ben vagy az NB II-ben.

Fontos hangsúlyozni, hogy az érintett játékosok az MTK Budapesttel készülnek hét közben - a csapattal tartanak az edzőtáborba is -, és Michael Boris teljes értékű tagként számol velük. A kooperációs szerződés azonban lehetőséget ad arra, hogy egy fiatal játékos pályára lépjen az adott hétvégén egy másik klubban is.

A Dorogi FC felelt meg leginkább azoknak a szakmai igényeknek, amelyek fiataljaink fejődését szolgálják, leendő partnerünk földrajzi közelsége sem elhanyagolható szempont a játékosok ingázása miatt, és az is közrejátszott a döntésben, hogy a Dorogi FC vezetésével az elmúlt hónapokban egyre szorosabb kapcsolat alakult ki, a két csapat tavalyi bajnokiját övező sajnálatos incidens után ugyanis mindkét fél fontosnak érezte, hogy folyamatos legyen a párbeszéd a két klub vezetése között. 

A Dorogi FC-re úgy tekintünk, mint a magyar labdarúgás történetének fontos részére: ebben a városban kezdte pályafutását Grosics Gyula, és ennek a klubnak a mezét viselte több mint egy évtizeden át Buzánszky Jenő is. Az Aranycsapat összeállítása Grosics és Buzánszky nevével kezdődött, a sor pedig legendáinkkal folytatódott, így például Lantos Mihállyal, Hidegkuti Nándorral, Zakariás Józseffel, vagy Sándor Károllyal, Gellér Sándorral, Palotás Péterrel - ez a névsor is jelzi, két milyen gazdag történelmű klub szakmai együttműködése valósult most meg.

Ebben a partnerségben mindkét klub komoly szakmai fejlődési lehetőséget lát, ezért a megállapodást további elemekkel egészítettük ki: több játékosunk kölcsönben a Dorogi FC-nél tölti majd a következő időszakot. A hosszú sérülése után visszatérő Zuigéber Ákos, az idén tétmérkőzésen bemutatkozó Kovács Máté, valamint az őszi szezon második felében már kevesebb játéklehetőséghez jutó Szerencsi Miklós is az NB II-es bajnokságban bizonyíthat hétről hétre, és dolgozhat azért, hogy a későbbiekben ismét magukra ölthessék az MTK Budapest első csapatának mezét. További elem, hogy U19-es csapatunk eddigi vezetőedzője, Pölöskei Gábor személyében külön szakember is koordinálja majd a közös munkát annak érdekében, hogy ez az időszak a lehető leghatékonyabb legyen mindkét fél, valamint az érintett játékosok számára is.

A megállapodás szerdán hivatalosan is megköttetett az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, miután a két klub sportigazgatója, Polyák Balázs és Sitku Illés aláírták a kooperációs szerződést.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman