HÍREK

Szabi újra az MTK-ban

2015-06-11

Szabi újra az MTK-ban

Varga Szabolcs, aki 2013-ban kék-fehérben mutatkozott be a magyar élvonalban, újra az MTK Budapest együttesét erősíti. A Hollandiából – kölcsönben – hazatérő játékossal a miértekről, hogyanokról, érzelmekről, múltról, jövőről beszélgettünk.

Az MTK Budapest június 10-én, szerdán délelőtt kezdte meg a felkészülést az Európa-ligára és a bajnoki szezonra. Az első edzés előtt ültünk le az egyik visszatérővel (a másik Szatmári Lóránd), Varga Szabolccsal, aki már jóval a gyakorlás előtt megérkezett a Lantos Mihály Sporttelepre. A 20 éves játékos eddig kilenc mérkőzésen két gólt szerzett az MTK színeiben, és megfordult a korosztályos válogatottakban is. Eddig hat alkalommal szerepelt címeres mezben.

– Jó téged itt látni újra, de azért az érdekelne, hogy milyen döntési folyamatok eredményeképpen tudunk az MTK Budapest edzése előtt beszélgetni veled úgy, hogy már hivatalosan is a klub játékosa vagy?

– Én is felhőtlenül boldog vagyok, mert nagyon szerettem itt játszani, és az MTK adott lehetőséget annak idején arra is, hogy bemutatkozhassak a magyar első osztályban. A legmesszebbmenőkig mindent biztosítottak számomra, amiért a mai napig is rendkívül hálás vagyok. Hollandiában – a Heerenveenben – sajnos nem sikerült bemutatkoznom az első csapatban, így – a hosszabb távú szerződésem részeként – egy évre kölcsönadtak az MTK-nak. Ezt nagy lehetőségnek tekintem, hiszen újra belelendülhetek a játékba, ha minden úgy sikerül, ahogy tervezem.

– Négy és fél éves szerződésed van a Heerenveennel. Könnyen elengedtek?

– Nem volt semmi gond, mert ők is tudják, hogy ha fiatalként minél több játéklehetőséget kapok, annál jobb. Ha itt letelik az itteni egy év, akkor is még marad kettő ott, tehát ők is profitálhatnak ebből az üzletből. De ne szaladjunk ennyire előre!

– Tudod-e már, hogy László Csaba milyen poszton számít rád, illetve neked hol van a kedvenc helyed a pályán?

– A kedvenc posztom a balszélső, de tudok játszani a jobb oldali támadó helyén, vagy akár a 10-es pozícióban is. Az hogy a vezetőedző milyen poszton számít rám, majd ő megmondja.

– Elképzelhető, hogy ezekben a pozíciókban mások is szívesen játszanának. Mit szólsz ahhoz, ha versenyezned kell a kezdőcsapatba kerülésért?

– A professzionális labdarúgás erről szól. Senkinek nincs bérelt helye, küzdeni kell azért, hogy szerepelhess. Készen állok erre, rajtam nem fog múlni, mert én mindet megteszek ennek érdekében.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman