HÍREK

Spalek és Thiam bemutatkoztak, NB III-as csapatunk kettős emberhátrányban is könnyed sikert aratott Dunaújvárosban

2023-02-12

Spalek és Thiam bemutatkoztak, NB III-as csapatunk kettős emberhátrányban is könnyed sikert aratott Dunaújvárosban

Zsóri Dániel kétszer is betalált, de aztán a kiállítás sorsára jutott.

NB III-as csapatunk a Dunaújvárosi FC ellen kezdte meg szereplését a 2023-as naptári évben. A Fejér megyeiek a közelmúltban nyíltan beszéltek arról, hogy pénzügyi problémák miatt keretük egy jelentős részétől, valamit Horváth Ferenc vezetőedzőtől is meg kellett válniuk. Kezdőcsapatukból csak a saját nevelésű, veterán Szepessy Róbert, a szintén erős helyi kötődéssel rendelkező - 2016 és 2018 között MTK-játékos - Jakab Dávid, valamint az 1999. novemberi Tóth Ákos született 2000 előtt.

Együttesünk trénere, Kanta József az első keret labdarúgói közül ezúttal Csenterics Adriánra, Amedome Godwordsre, Zsóri Dánielre, valamint a frissen igazolt Thiam Khaly-ra és Nikolas Spalekre számíthatott.

Az 5. percben már meg is szereztük a vezetést: az első pillanatoktól a hazaiak kapuja előtt tartottuk a labdát és ekkor is a tizenhatoson pattogott a játékszer, majd Thiam 8 méterről, jobb oldalról, a sűrűből lőtt, Molnár kapus csak hozzáérni tudott, hárítani nem (0-1).

A 15. minutumban ismétcsak Thiam villant: tanárian emelt a lesvonalról elinduló Zsóri-Törőcsik duó elé. Előbbi átengedte csapatkapitányunknak, aki az ötösről kissé gyengén lőtt, Molnár hárított, az ismétlés pedig hasonlóra sikerült az ötösön belülről, éppen a hálóőr kezébe. Ezt követően Tóth Ákos kapott egy indítást, őt Guth hátulról követte, Dóra pedig elölről fedezte, a kaputól mintegy 25 méterre. A szélső eltolta a labdát, a kölcsönből visszatérő Guth pedig buktatta. A játékszer egyértelműen Dóráé lett volna, Sipos Katalin játékvezető viszont a távolból érkezve váratlanul a piros lapot vette elő, így 10 emberrel folytathattuk.

A 23. percben aztán Spalek esett el a tizenhatoson belül Vajda mellett, Sipos játékvezető jó néhány másodperc gondolkodás után büntetőt ítélt. Ezt Zsóri a kapu bal oldalába lőtte (0-2).

Néhány akcióval később Zsóri indult meg a leshatárról és lőtt, Molnár elsőre védett, de másodjára, a gólvonalról már a kapuba pofozta (0-3). A 29. percben Zsóri próbálkozott 19 méterről, kísérlete a földön lepattant, majd a kapufán csattant, onnan viszont a mezőnybe került.

A 33. percben újabb erősen vitatott játékvezetői ítélet nyomán 23 méteres szabadrúgáshoz jutott a Dunaújváros, melyet Jakab lőtt fölé. Nem sokra rá egy hazai szögletet fejeltünk fel a magasba a hulló labdát Jakab látványos mozdulattal, kapásból rávágta, csapódó kísérlete elzúgott a kapufa mellett. A 39. minutumban a rendkívül aktívan játszó Spalek csavart 15-ről, Molnár nagy vetődéssel kitolta a bal felső elől. A következő akcióból Törőcsik ugratta ki a leshatáron Zsórit, aki egy biciklicsel után átverte védőjét és bllal, 9-ről tüzelt. A dunaújvárosi portás ezt is hárította, de a berobbanó Törőcsik az ötös túl oldalán könnyen a kapuba lőhetett volna, ám éppen hogy az oldalhálót találta el. Újabb másodpercek múlva Juhász Levente pöckölte a kiugró Zsóri elé a labdát, támadónk pedig 6 méterrő, erővel Molnárba bombázott.

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott. Az 52. percben Juhász Levente lőtt 14 méterről, jobb lábas kísérlete elpattogott a bal oldali kapufa előtt. Ezt követően egy előrevágott labdával a hazaiak is megindultak, Tóth Ákos vezethette rá Csentericsre védőinktől üdöztetve, de 13 méterről nem tudott túljárni Csenterics eszén, aki ziccert hárított. A 69. percben Jakab kereste a lövő pozíciót a tizenhatos előterében, majd 19 méteren meg is találta, lövése megpattant, de Csenterics átért a másik oldalra is. Másodpercekkel később Zsóri játszott a védők mögött Spaleknek, aki éles szögből beadott, Juhász Levente pedig berobbant, de az ötösről, ballal kapu fölé lőtt.

A 73. percben a középpályán Zsóri ment bele egy párharcba keményen, csúszva, Sipos Katalin neki is a piros lapot mutatta fel, ezzel kilenc játékosra fogyatkoztunk. Az újabb kiállítást követően cserélt a Dunaújváros, Marlen Marcell befutott a pályára és a beívelt szögletet követően éppen hozzá került a labda, ő pedig 7 méterről, jobbról, jobb lábbal kilőtte a bal felsőt (1-3).

A hajrában, kettős emberhátrányban a védekezésre szorítkozott együttesünk. A 88. percben Jakab emelt Szepessy felé a tizenegyespont magasságában, a meccset védőként kezdő, de támadóként befejező játékos pedig bólintott, de Csenterics kezébe. Bár a Fejér megyeiek nagy energiákat mozgósítottak a szépítés és az esetleges egyenlítés érdekében, újabb gól már nem esett, csapatunk 3-1-es sikerrel kezdte a 2023-as bajnoki idényt.

 

NB III Közép csoport, 21. forduló
Dunaújvárosi Stadion

Dunaújvárosi FC - MTK Budapest II 1-3 (0-3)

Gólszerzők: Marlen (76.), illetve Thiam (5.), Zsóri (24., 26.)

Kiállítva: Guth (17.), Zsóri (74.)

Dunaújvárosi FC: Molnár L. - Perjési, Ferenczy, Szepessy R., Vajda R. (Fehér L., 57.), Stempfel - Hegedűs K. (Marlen, 76.), Jakab D., Klin (Klauz, 53.), Tóth Á. - Székely B.

MTK Budapest II: Csenterics - Godwords, Juhász B., Dóra, Guth - Spalek (Mensah, 74.), Bene, Törőcsik (Szőke, 82.), Thiam (Rimóczi, 61.), Juhász L. - Zsóri

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman