HÍREK

Spalek duplájával fordított és nyert a Honvéd II ellen NB III-as csapatunk

2023-02-19

Spalek duplájával fordított és nyert a Honvéd II ellen NB III-as csapatunk

Együttesünk szinte végig óriási nyomást gyakorolt a kispestiekre és végül sikerült is begyűjtenie a három pontot.

A tabellán közvetlen rivális Honvéd II ellen folytatta szereplését NB III-as csapatunk február 19-én. Kanta József vezetőedző az első keret játékosai közül ezúttal Csenterics Adriánra, Kapronczai Gergelyre és a télen szerződtetett Thiam-Spalek duóra számíthatott. A másik oldalon az NB I-es múlttal rendelkezők közül a középhátvéd Lukas Klemenz szerepelt.

Együttesünk az első perctől kezdve hatalmas nyomást gyakorolt a kispesti kapura, a vendégek csak elvétve tudtak kiszabadulni és ellentámadásokat vezetni. A 20. percben előbb Törőcsik lövése suhant el keresztbe, majd Spalek felé szállt egy labda a bal oldalra. Szélsőnk átvette, megbolondította védőjét és jobbal tekert, Dúzs még bele tudott kapni a kiváló kísérletbe. Nem sokkal később egy kétségbeesett felszabadítást Törőcsikbe rúgtak a védők, a labda pedig Juhász Levente elé került, aki balról, 9 méterről, ballal, pattogósan ellőtte, de a kapus kitolta. A 27. minutumban Szőke ugratta ki az öt Honvéd-védő között Juhász Leventét, aki a tizenhatosra érve visszahúzta és jobbal, közelről csavart, de keresztbe a kapu előtt.

A 40. percben pedig számos veszélyes és ígéretes lehetőség után jött a hidegzuhany: Benkő kapta meg a labdát Matviivtől, majd 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

Szünet után is ott folytattuk, ahol abbahagytuk, rengeteg veszélyes szituációt alakítottunk ki, az 56. percben például Spalek beadását Thiam az ötösről teljesen üres szituációból a kapufára bólintotta. A 67. percben viszont már nem úszta meg a Honvéd II: Kapronczaival játszott össze frissen igazolt szélsőnk, Spalek, majd egy az egyben megverte védőjét és a rövidbe vágta a labdát (1-1).

És hamarosan jött a fordítás is, amikor a 70. minutumban Juhász Levente belőtt labdáját Barkóczi még visszafejelte középre, a védők pedig röviden tisztáztak, Spalek a tizenhatoson rádőlt és kapásból a kapu jobb oldalába vágta (2-1).

A 84. percben volt még egy veszélyes szituáció, amikor Kosovchuk váratlanul meglódult és a tizenhatosról, éles szögből, Dóra mellett lőtt, labdája pedig keresztbe zúgott el, ám aztán oldalunkon a csereként beállt Mensah is veszélyeztetni tudott a hajrában, blokkolt kísérletét pedig Thiam lőtte rá a tizenhatosról, de Dúzs fogni tudta.

A siker azt jelenti, hogy a forduló előtt tabellán 6. csapatunk lerázta a 7. Budapest Honvéd-MFA-t és üldözi a dobogós helyeket.

 

NB III Közép csoport, 22. forduló
Lantos Mihály Sportközpont

MTK Budapest II - Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia 2-1 (0-1)

Gólszerzők: Spalek (67., 70.), illetve Benkő (40.)

MTK Budapest II: Csenterics - Bene, Matviiv (Juhász B., 46.), Dóra, Kapronczai - Spalek (Anokye, 74.), Szőke, Törőcsik (Mensah, 82.), Thiam, Juhász L. - Barkóczi

Budapest Honvéd-MFA: Dúzs - László M. (Zsigmond, 76.), Vojtko, Klemenz, Kulbachuk (Feledy, 82.), Zrnic (Pilter, 46.) - Benkő (Kosovchuk, 61.), Kocsis G., Menyhárt B. (Szamosi Á., 82.) - Fehér B. - Fábiánkovits

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman