HÍREK

Sorozatban harmadik győzelmét aratta NB III-as csapatunk

2021-09-26

Sorozatban harmadik győzelmét aratta NB III-as csapatunk

Kovács Mátyás a hajrában döntötte el a Dabas-Gyón elleni idegenbeli bajnokit.

Második csapatunk az NB III Közép csoportjának 9. fordulójában a Dabas-Gyón vendégeként lépett pályára. A mieink előző két bajnokijukon két győzelmet arattak a Vác, illetve a Paks második együttese ellen, ellenfelünk pedig nyeretlenül, de már négy döntetlennel a háta mögött várta a mai találkozót.

Csapatunk kezdett aktívabban, a mérkőzés kezdetétől labdabirtoklási fölényben voltunk, de igazán nagy helyzetek nem alakultak ki. A 15. percben Herrera bal oldali lövése kevéssel kerülte el a kapu bal alsó sarkát, majd Mezei próbálkozott két ízben is, de szabadrúgását, majd távoli lövését is blokkolták a hazaiak. A 35. minutumban Herrera bal oldali szabadrúgását csak kiütni tudta a hazaiak kapusa, a kipattanót Clinton félfordulatból lőtte fölé. A játékrész hajrájában sem alakultak ki nagy lehetőségek, Clinton fölé szálló lövése zárta az első 45 percet.

A szünetben kettőt is cserélt vezetőedzőnk, Kovács Mátyás és Miknyóczki Ádám érkezett a pályára. Utóbbi pár perccel később el is ment a bal oldalon, beadása után Clinton fejese egy védőt is érintve szállt mellé. Az 55. percben Drljo a jobb oldalról húzott befelé, a léc alá tartó lövését bravúrral ütötte szögletre a hálóőr.

Georgievski, majd Balogh Máté is érkezett a pályára, majd a mezőnyfölényünk a 84. percben érett góllá: egy remek összjáték után Kovács Mátyás Mezeitől kapta vissza ziccerben a labdát a bal oldalon, majd a kapu bal oldalába lőtt (0-1)! A hajrában újabb nagy helyzet már nem alakult ki, csapatunk a mérkőzés képe alapján megérdemelten szerezte meg a három pontot, ami sorozatban harmadik bajnoki sikerünket jelenti az NB III-ban.

Dabas-Gyón FC – MTK Budapest II 0-1 (0-0)

Gólszerző: Kovács M. (84.)

Dabas-Gyón FC: Kertész – Barta, Szabó, Honti, Pusztai – Kócsa (Sitku, 92.), Vertetics – Bessenyei (Kovács L., 55.) Iván (Molnár M., 87.), Peres – Gábor

MTK Budapest II: Varasdi – Kaka, Várkonyi, Fülöp, Herrera – Fördős (Georgievski, 63.), Horváth A. (Kovács M., 46.) – Drljo, Mezei (Rimóczi, 88.), Vancsa (Miknyóczki, 46.) – Clinton (Balogh M., 75.)

A mérkőzés eseményei percről percre itt!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman