HÍREK

Somodi: „Bárki is védjen, a klub érdeke a legfontosabb”

2019-06-26

Somodi: „Bárki is védjen, a klub érdeke a legfontosabb”

Mint arról beszámoltunk, Somodi Bence is az MTK Budapesthez igazolt.

A 31 éves kapus korábban megfordult Angliában a nagy múltú Blackburnnél, hazánkban a Ferencváros, a Diósgyőr, a Győri ETO, a Vidi és a Puskás Akadémia NB I-es keretét is erősítette, továbbá játszott a másodosztályú Gyirmót, a Kaposvár, a legutóbbi két évben pedig a Kazincbarcika színeiben is, amelynek a csapatkapitánya volt. A rutinos kapus az előző két idényben alapembere volt a borsodi csapatnak, összesen 55 alkalommal állt kezdőként a gólvonal mögé. Somodi Bencével 2021 nyaráig szóló szerződést kötöttünk, az alábbiakban őt kérdeztük a klubváltásáról.

Mi döntött az MTK mellett?
- Több szempontot is mérlegeltem a döntés előtt. Az első ilyen az volt, hogy az MTK egy nagy múltú klub, így egy ilyen lehetőséget nem lehet elutasítani. A másik szempont, hogy véleményem szerint ennek a klubnak az NB I-ben a helye, én pedig szeretném megragadni az esélyt arra, hogy a klub részeként én is visszakerülhessek az élvonalba. 2015-ben volt egy komoly sérülésem, amelynek hatására kicsit kikerültem a körforgásból. Szeretnék úgy védeni, hogy velem jusson vissza a klub az élvonalba, ezáltal pedig én is ismét NB I-es kapusnak mondhassam magamat. Nyugodtan mondhatom, hogy egyértelműen előrelépés az, hogy ide szerződtem. 

Annak ellenére is, hogy Kazincbarcikán folyamatosan védtél és a csapatkapitány is Te voltál?
- Igen. Amikor még az NB III-ban odaszerződtem, először nyilván az élvonalbeli múltam miatt lettem kinevezve csapatkapitánynak, de aztán idővel a csapat is megválasztott. Érzésem szerint a személyiségem alkalmas arra, hogy vezérszerepet töltsek be egy közösségben, de azt is tudom, hogy jó teljesítmény nélkül senki nem viselheti tartósan a szalagot, ezért egyfajta visszajelzés is volt számomra az, hogy én lehettem a csapatkapitány. Az első lépés az MTK öltözőjében is az, hogy elfogadtassam magamat a többiekkel. Az csak előny, hogy elég sok játékossal jól ismerjük egymást, Lencse Laci volt korábban a csapattársam, Kanta Józsi ellen sokat védtem, Bognárral az NB II-es válogatottban szerepeltünk együtt. 

Klubunkhoz új kapusedző érkezett Elbert András személyében. Milyenek az első benyomások?
- Már előzetesen is nagyon jókat hallottam róla. Az első edzésen alaposan megdolgoztatott minket, aztán volt egy közös megbeszélésünk, ahol szinte száz százalékban megegyezett a véleményünk az elvárásokról és a jövőképről. Elmondta, ő milyen kapust szeretne látni az MTK kapujában, de bennem is ugyanaz a kép él erről, mint amit ő felvázolt.

Hogyan látod az esélyeidet arra, hogy veled kezdődjön a csapat névsora a bajnoki meccseken?
- Úgy jöttem ide, hogy megvan az esélyem arra, hogy kezdőkapus legyek. Ez az MTK, csak annak van esélye bekerülni, aki hétről hétre teljesít. A keretben lévő hálóőrök közül én vagyok a legrutinosabb, de a múltból nem lehet megélni, csak az számít, mit mutatok a jelenben. Mindent megteszek azért, hogy minél többet védjek, de ez egy fair verseny lesz közöttünk. Lesz egy egészséges rivalizálás, de segíteni fogjuk egymást, ebben biztos vagyok. A fiatalokat ugyanis igyekeztem mindig jó irányba terelni, most sem lesz másként. Fontos, hogy bárki is álljon a kapuban, segítsük egymást, mert a klub érdeke a legfontosabb, viszont mint játékos, én is mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy elnyerjem az edző, a csapattársak és a szurkolók bizalmát.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman