HÍREK

Sebastián Herrera utolsó perces szabadrúgásgóljával győzött NB III-as csapatunk az ESMTK ellen

2022-02-20

Sebastián Herrera utolsó perces szabadrúgásgóljával győzött NB III-as csapatunk az ESMTK ellen

A találkozó kevés helyzetet, de végül három gólt és egy piros lapot is hozott.

NB III-as csapatunk az FTC II magabiztos legyőzése után a Közép csoport 14. helyén álló ESMTK ellen folytatta szereplését a bajnokságban. A BVSC stadionjában rendezett találkozón több olyan játékos is szerepet kapott, aki első csapatunk keretéhez tartozik. A kapuban Somodi Bence állt, a védelemben pedig ott volt Nagy Zsombor és Sebastián Herrera, míg az előrébb játszók közül Miknyóczki Ádám és Vancsa Zalán lépett pályára.

A vendég piros-fehérek előtt adódott az első lehetőség: egy beívelt szabadrúgás után kipattanót Dankó lőtt rá 17 méterről, de Somodi magabiztosan védett. Az ellentámadásból aztán Vancsa lépett ki, majd a tizenhatosra érve egy csellel átverte védőjét, aki buktatta. A játékvezető a tizenegyespontra mutatott, de néhány másodperccel később általános meglepetésre műesésért támadónknak mutatott fel sárga lapot.

Együttesünk a félidő java részében irányított, de helyzetekig nem jutott. Az utolsó másodpercekben aztán Nagy Zsombor tört előre, a tizenhatosra érve pedig Miknyóczki elé került a labda, aki középről, laposan lőtt, de Jeszenszky kapus könnyedén védett.

Fordulás után sem lett eseménydúsabb a mérkőzés, de a 76. percben megszereztük a vezetést. Miknyóczki vezette a labdát a tizenhatos előterében, majd lövés helyett balra, a teljesen üresen álló Sebastián Herrerához játszott. Kolumbiai játékosunk átvette, majd 11 méterről, ballal, magasan, nagy erővel lőtt. Jeszenszky nyújtózkodott, de elkésett, a labda a hálóban landolt (1-0).

Nem sokkal később ismét Miknyóczki vezette a labdát a tizenhatos előterében, amikor szabálytalankodtak vele, de a játékszer Kovács Máté elé került, így előnyszabályt alkalmazott a játékvezető. Kovács balra, Vancsához passzolt, aki befelé húzott, majd váratlanul, laposan a rövidet vette célba. Az ESMTK hálóőre elkésett, de a labda a kapufáról a mezőnybe pattant vissza. Nem sokkal később Merényi 20 méterről leadott lövése szállt el a felső léc fölött, majd Kovács Máté szabadrúgása csapódott a kapu mellé.

A 84. percben aztán szinte az első lehetőségét kihasználta az ESMTK és egyenlített. Egy középre löbbölt labdát Lucz vett át a tizenhatoson, majd szorongatott helyzetből, fordulásból, ballal lőtt. Somodi a kapufára tolta, de a játékszer onnan a gólvonal előtt elkezdett pörögni, végül pedig a mögé csorgott (1-1).

A 90. percben aztán Molnár János szabálytalankodott Kovács Mátéval a középpályán. Játékosunk a földön fekve frusztráltan ellenfeléhez vágta a labdát, amiért Szommer játékvezető kiállította, míg az ESMTK labdarúgója sárga lapot kapott.

A győzelem azonban a pesterzsébetiek egyenlítése és a piros lap ellenére is sikerült Kanta József vezetőedző csapatának: a 93. percben ugyanis egy 22 méterről, középről elvégzett szabadrúgást Sebastián Herrera vágott a kapuba (2-1).

Az MTK Budapest II így 2-1-re győzött és a szezon során másodjára is legyőzte az ESMTK-t. Vereségüket követően a piros-fehérek csapatkapitánya, Túri Dániel együttese szurkolóival került összetűzésbe, a béke helyreállításához a rendezők segítségére is szükség volt.

 

NB III Közép csoport, 22. forduló

MTK Budapest II - ESMTK 2-1
Vezette:
Szommer Attila

Gólszerzők: Herrera (76., 93.), illetve Lucz (84.)

MTK Budapest II: Somodi - Baki, Markovic, Nagy Zs., Herrera - Rimóczi, Fördős (Merényi, 66.) - Miknyóczki, Kovács Máté, Vancsa - Osei

ESMTK: Jeszenszky - Molnár R., Túri, Aranyos, Száhl - Gábor L., Slezák, Dankó, Soós (Molnár J., 46.) - Fekete M. (Papp Gy., 80.), Lucz

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman