HÍREK

Schönnel hosszabbítottunk: “A magyar labdarúgás egyik meghatározó játékosa lesz”

2020-07-15

Schönnel hosszabbítottunk: “A magyar labdarúgás egyik meghatározó játékosa lesz”

A több poszton is bevethető szélső 2024 nyaráig meghosszabbította szerződését klubunkkal.

Az MTK Budapest szerződést hosszabbított Schön Szabolccsal, aki másfél éve szerződött klubunkhoz az Ajaxtól. Akkor sportigazgatónk, Polyák Balázs elmondta, az MTK Budapest által közvetített üzenet a fiatal labdarúgók számára értékkel bír, hiszen klubunk megadja azt az esélyt a játéklehetőségre, ami egy fiatal játékosnál mindennél többet ér a felnőtt labdarúgásba való belépéskor. A szélső pedig azt emelte ki, hogy egy 18 éves játékosnál az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeit a felnőtt futballba való átmenet során, és az MTK Budapestnél olyan folyamatokat érez, amelynél ez biztosított.

Nos, másfél év elteltével kijelenthető, hogy Schön Szabolcs élt a lehetőséggel: már 2019 tavaszán több mérkőzésen lehetőséget kapott az NB I-ben, az idei szezonban pedig az egyik legtöbbet foglalkoztatott fiatal játékos volt, így tevékeny részese volt a sikeres bajnoki és kupaszereplésnek. A 19 éves, ballábas játékos a harmadik helyen zárt a házi kanadai tabellán öt góljával és hat gólpasszával, emlékezetes, hogy a DVTK elleni kupameccset egy látványos szóló után döntötte el. 

A több poszton is bevethető szélsőnek a teljesítményének köszönhetően új szerződést kínált az MTK Budapest, amely így hosszú távra, 2024 nyaráig szól.

Az aláírást követően Polyák Balázs sportigazgató a következőket mondta:

- Szabolcs nagy értéke a csapatnak. Meggyőződésem, hogy a magyar labdarúgás egyik meghatározó játékosa lesz a jövőben. Gyors, egy az egyben támadásban és védekezésben is rendkívül erős, akar és tud is szenvedni, mindig mindent megtesz a győzelemért. Büszke vagyok, hogy egy ilyen játékos az MTK Budapest mezét viseli.

Természetesen a fiatal játékos is elégedetten nyilatkozott, hamarosan videós interjúban Schön beszél az új megállapodásról, a III. kerületi TVE elleni edzőmeccsről, a felkészülésről és további céljairól klubunknál.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman