HÍREK

Schön átigazolási díjért az MLS-be szerződik a szezon végén

2021-04-07

Schön átigazolási díjért az MLS-be szerződik a szezon végén

Klubunkat átigazolási díj illeti meg, de a megállapodás további opciókat és bónuszokat is tartalmaz. 

Schön Szabolcs az MTK Budapestből az amerikai profi ligában szereplő FC Dallasba szerződik. Klubunk az egyeztetések során végig azt az álláspontot képviselte, hogy a játékos a lehető legtovább segíthesse a tavaszi idény során csapatunk szereplését a bajnokságban és a kupában, ezért Schön Szabolcs már az amerikai bajnokság rajtja után, de még az MLS átigazolási időszakának lejárta előtt, május elején csatlakozik leendő klubjához. 

Az ügylet keretén belül klubunkat átigazolási díj illeti meg, de a megállapodás további opciókat és bónuszokat is tartalmaz. 

Schön Szabolcs 2019 elején szerződött az Ajax Amsterdamtól klubunkhoz, és az MTK-ban mutatkozott be az NB I-ben. A jelenleg 20 éves szélső az azóta eltelt bő két év során egyre inkább lett értékes tagja csapatunknak, eddig 55 tétmérkőzésen 14 gólt szerzett és 10 találatot készített elő nálunk.

Schön Szabolcs a hivatalos megállapodást követően köszönetet mondott klubunknak, és így kommentálta a fejleményeket.
- Korábban is elmondtam, hogy egy 18 éves játékosnál az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeit a felnőtt futballba való átmenet során, én az MTK Budapestnél éreztem olyan folyamatokat, ahol ez biztosítottnak tűnt. Remek döntést hoztam az MTK-ba való szerződésemmel és a hazatéréssel, de a rövid távú célom már akkor is egyértelműen az volt, hogy 2-3 éven belül vissza tudjak térni külföldre. Örülök, hogy erre most lehetőségem nyílik. Az MTK Budapest nagyon sokat segített nekem ennek az elérésében, kezdve a vezetőktől, a szakmai stábon át, a játékostársakig. Ezért szeretnék köszönetet mondani mindenkinek! Az FC Dallas megkeresése után ezért sem gondolkodtam sokat, hiszen ez egy remek lehetőség számomra. Az MLS az elmúlt 4-5 évben nagyon sokat fejlődött, amíg korábban főként a tapasztalt játékosok leigazolása jelentette a szakmai fejlődés irányát, egy ideje már megfigyelhető, hogy a fiatal játékosokat remekül felépítik és reális esély van számukra tovább szerződni, akár topligákba is. A magam részéről örülök, hogy hivatalosan is lezárult az ügyem, mert nem szeretném, ha a következő hetekben bármi elvenné a figyelmemet arról, hogy a lehető legjobban szerepeljek. Gólokat szeretnék lőni és gólpasszokat adni annak érdekében, hogy a jelenlegi csapatommal minél eredményesebb szezonhajrát tudjunk elérni, motivál, hogy a bajnokságban és a kupában is a lehető legtovább jussunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman