HÍREK

Schön: "Állandó és meghatározó tagja kívánok lenni a kezdőcsapatnak" - lapszemle

2020-07-29

Schön: "Állandó és meghatározó tagja kívánok lenni a kezdőcsapatnak" - lapszemle

Schön Szabolcs nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Lapszemle.

Vasárnap este begördült az MTK Budapest csapatbusza a Hungária körútra, s ezzel véget ért az együttes tíznapos szlovéniai edzőtáborozása. A labdarúgók kétnapos pihenőt kaptak a szakmai stábtól, hogy szerdán újult erővel vessék bele magukat a felkészülés hajrájába.
„Jelentős terhelést kaptunk, nem kíméltek minket – nyilatkozta lapunknak Schön Szabolcs, aki a Balaton partján igyekszik kiheverni az elmúlt másfél hét fáradalmait. – Az edzőtábor ugyanakkor remekül sikerült, minden meccsünket megnyertük, s a csapat egyre inkább összecsiszolódott. Az első napokban felettébb kemény erőnléti edzéseken vettünk részt, a konditerembe vagy négyszer látogattunk el láberősítésre, ám a taktikai elemeket is belecsempészte a stáb a munkába – a nap második edzésén a labdás gyakorlatok, a különböző figurák, játékelemek kerültek előtérbe. A Koper elleni, utolsó szlovéniai edzőmérkőzésünkön – amelyen kettő egyre nyertünk – úgy éreztem, kezdünk összeállni. Az újaknak meg kellett érteniük a filozófiánkat, a különböző taktikai elemeket, mozgásokat, ám mostanra egyre inkább beleillenek a rendszerünkbe.”

Nemcsak a csapat, hanem a 19 éves támadó is elkapta a fonalat, a Koper ellen szép gólt szerzett, az edzőtábort így két góllal és egy gólpasszal zárta annak dacára, hogy nem mindig játszott a balszélső posztján. Olykor egy sorral hátrébb vonta Michael Boris vezetőedző a kísérletezés jegyében – ennek kapcsán említendő, hogy a német szakvezető új játékrendszert, a 3–4–3-as felállást is próbálgatta.
„Elsősorban a gyorsaságom miatt nézett meg balhátvédként – folytatta a korosztályos válogatott labdarúgó. - Kedveli, ha olyasvalaki szerepel azon a poszton, aki mélységből be tud lépni a játékba, és a védők mögé, üres területbe képes passzolni a labdát. Hollandiában az utolsó idényemben már voltam hasonló szerepkörben, úgyhogy nem mozogtam idegenül. Különben is, ott szeretnék segíteni, ahol tudok. Fiatalként minél több mérkőzésen szeretnék lehetőséget kapni, ezért dolgozom nap mint nap. Egyelőre jó formában tudhatom magam, de a bajnokságban is hasonlóan eredményes játékot várok magamtól. Állandó és meghatározó tagja kívánok lenni a kezdőcsapatnak. Érzem a bizalmat, nemrég írtam alá új, négyéves megállapodást a klubbal, úgyhogy jó játékkal szeretném bennmaradáshoz segíteni az együttest.”

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman